El femení suma un punt davant la Reial Societat i aconsegueix la permanència a falta d’una jornada

La derrota del Línia 22 més el punt sumat aquesta tarda al Pau Negre serveix al conjunt dirigit per David Salsench per mantenir la categoria

El Barça femení d’hoquei herba ha aconseguit aquesta tarda la permanència a la Primera Divisió espanyola gràcies al punt sumat davant la Reial Societat. Les blaugranes han acabat empatant a dos en un partit en el qual el marcador ha estat obert fins al final.

Una genialitat de Marta Ortiz dona la permanència

El conjunt dirigit per David Salsench ha saltat al Pau Negre sabent que la derrota del Línia 22 feia que un empat fos suficient per salvar la categoria. Les blaugranes s’han avançat un cop superat l’equador del segon període, gràcies al gol de Pauline Margaretha a la sortida d’un penal córner (1-0).

El marcador s’ha mantingut fins al descans, però a la represa el control de les blaugranes s’ha convertit en ocasions de perill per al conjunt basc, que amb una derrota se li complicaven les opcions de mantenir la categoria. Les visitants han estat capaces de capgirar el marcador a l’inici del tercer període anotant l’1 a 2, resultat amb el qual s’ha arribat als últims deu minuts de partit.

A poc més de quatre minuts per al final, una gran acció individual de Marta Ortiz, que ha anat superant rivals amb una conducció des de mig del camp, ha acabat anotant el segon gol del Barça, el que ha posat el dos a dos definitiu.

Un punt serà suficient

Amb aquest empat les blaugranes es queden amb 14 punts a falta d’una jornada, que es disputarà demà mateix. Just per sota se situa la Reial Societat, amb 11 punts (encara amb opcions de superar el Barça), i amb 10 punts es queda el Línia 22.

En cas que la Reial guanyi demà i el Barça no pugui puntuar davant les líders, l’Universitat de Sevilla, les blaugranes mantindran la categoria de totes maneres, perquè enguany només descendeix un equip.