ICG Software Lleida – Barça Lassa: Campions de l’OK Lliga! (2-4)

La victòria d’aquest diumenge a la pista del Lleida (2-4) dona matemàticament el títol de Lliga als blaugranes quan resten dues jornades per disputar-se

L’OK Lliga és blaugrana per 29a vegada a la història. El Barça Lassa s’ha proclamat campió de la competició aquest diumenge després d’haver fet la feina a Lleida en la 28a jornada. El resultat a la pista del Lleida (2-4) dona matemàticament la cinquena Lliga consecutiva barcelonista, ja que els culers tenen una diferència de set punts sobre el Liceo quan en queden sis en joc.

Ocasions sense gols

En els primers minuts de partit cap dels dos conjunts ha estat capaç de batre la porteria del contrari, malgrat que tant els barcelonistes com els lleidatans ho han intentat amb insistència. Els blaugranes han tingut la primera aproximació en una falta directa de Pablo Álvarez que ha aturat Lluís Tomàs.

Per als locals, ha estat Bruno Di Benedetto qui ha posat a prova en dues ocasions Sergio Fernández, que ha respost amb contundència cada acció ofensiva que li ha arribat. Instants més tard, en un xoc fortuït, s’ha lesionat el porter blaugrana. Ha estat substituït per Aitor Egurrola, que un cop més ha demostrat la seva categoria en salvar el Barça d’encaixar el primer.

Amb el partit obert per les dues bandes ha arribat l’argentí Lucas Ordóñez per trencar la igualtat, i al minut 21 ha transformat el primer gols per als homes d’Edu Castro després d’una rematada precisa (0-1). Els dos equips ho han continuat intentant, però el marcador no s’ha mogut i s’ha arribat al descans.

El Barça, directe cap al títol

El conjunt culer ha sortit a disputar la segona meitat amb la intenció d’encarrilar el títol com més aviat millor. Després d’un parell d’oportunitats de Lucas Ordóñez i Pablo Álvarez que ha rebutjat Lluís Tomás ha estat el torn de Marc Gual, que al minut 32 ha rematat una assistència de Pau Bargalló per sumar el segon al marcador culer (0-2).

Malgrat les baixes de Darío Giménez i Roberto Di Benedetto, els locals no s’han rendit. Mitjançant una falta directa d’Andreu Tomàs han tingut l’opció de retallar distàncies, però un immens Aitor Egurrola ha aturat el llançament.

Qui no ha perdonat ha estat Matías Pascual als 40 minuts de joc. El de San Juan ha fet el tercer gol culer després de picar la pilota i superar el porter (0-3). Al mateix minut, però, i sense temps per a celebracions, el local Andreu Tomàs ha retallat distàncies amb un xut llunyà (1-3). Quatre minuts després, i de la mà de Xixi Creus, el Lleida ha aconseguit el segon i ha posat emoció al partit (2-3).

Al minut 48 Pau Bargalló ha sentenciat els tres punts i el títol de l’OK Lliga en una falta directa perfectament executada per fer el quart per als d’Edu Castro (2-4). El marcador ja no s’ha mogut, i el xiulet final de l’àrbitre ha certificat la 29a OK Lliga per als blaugranes just abans d’afrontar la Final Four de Porto, que se celebrarà els dies 12 i 13 de maig.