Barça Lassa - Morabanc Andorra: Victòria de deu (94-70)

Els blaugranes s’imposen de principi a fi als andorrans i certifiquen el desè triomf des de l’arribada de Pesic a la banqueta

No hi ha partit igual. Però el Barça Lassa ha derrotat per segona vegada aquesta setmana el Morabanc Andorra (94-70). En la jornada 31 de l’ACB ha arribat la desena victòria de l’era Pesic. Hanga ha estat l’encarregat de donar l’empenta necessària als blaugranes per dominar el matx des del primer quart. I Moerman, amb 15 punts i 10 rebots, i Tomic, amb 16 punts -que l’han convertit en el màxim anotador del matx i 11 rebots- han estat els artífexs d’encarrilar el partit al tercer i el quart quart. Això sí, tres jugadors escudats per la feina coral del grup de Pesic.

Hanga impulsa el Barça

Complir dos-cents partits a l’ACB ha endollat Hanga des de l’escalfament i ha marxat al descans com l’home més anotador del parquet: vuit punts. Al primer quart l’aler hongarès ha trencat un partit que s’havia despertat amb igualtat. El punt d’inflexió ha estat un parcial de 9-0 en el qual Hanga ha anotat cinc punts. Però el matx s’ha acabat tenyint de blaugrana gràcies a un demolidor 14-1. Els de Pesic han trencat l’equilibri ofensiu i defensiu de l’Andorra, ja que han dominat totes les facetes del joc i han acaparat les estadístiques: punts (47), rebots (17) i assistències (11). La desigualtat ha permès als homes de Pesic anar als vestuaris amb un 47-32.

Encarrilen la victòria amb uns omnipresents Moerman i Tomic

Al Barça Lassa l’ha acompanyat un Palau endollat. Els contracops han estat l’espurna dels blaugranes, que, especialment amb dues esmaixades, han encès encara més l’amfiteatre culer, així com l’equip. I la distància de +15 ràpid ha virat a un +24 a la finalització del tercer quart (72-48). Acompanyats per la feina col·lectiva, Moerman i Tomic han estat un botxí tant en el tir com en els rebots (21 entre els dos). Totes les pilotes han anat a parar a les seves mans. D’aquesta manera, el duel ha iniciat el seu camí cap al triomf culer.

Els barcelonistes no han abaixat el ritme i han arrodonit l’electrònic, especialment per la feina en el tir d’Heurtel, amb el 94-70 final. No hi ha cap dia igual, però el Barça Lassa, de la mà Pesic, és intens en cada minut de joc de cada enfrontament, com ha demostrat contra l’Andorra. Una actitud que els ha permès sumar deu victòries en ACB des de l’arribada de l’entrenador serbi. Endinsats en la quotidianitat del triomf, els blaugranes continuen lluitant per la segona plaça de la fase regular a falta de tres jornades per al final.