FC Barcelona - Reial Societat: Coutinho decideix en l'adéu d'Iniesta

Els blaugranes s’imposen al conjunt donostiarra en el darrer partit de Lliga amb gol de Coutinho i en l'últim duel d’Iniesta com a blaugrana

Victòria blaugrana per tancar la Lliga en un matx històric per ser el darrer d'Andrés Iniesta amb el FC Barcelona. El partit començaria marcat per l’adéu a dues llegendes com són Iniesta i Xabi Prieto i l'entrega del premi MVP del mes d’abril per a Leo Messi i entregat per Xavi Hernández. Els reconeixements inicials donarien pas al darrer partit de Lliga, en què els d’Ernesto Valverde han lluït la nova samarreta de Nike per a la temporada 2019/19. Amb la pilota en joc, el Barça ha estat el dominador de les ocasions i joc durant tot el partit i s'ha endut el triomf per 1-0 contra la Reial Societat.

La màgia infinita d’Iniesta

Intercanvi d’ocasions entre donostiarres i blaugranes que han tingut a Dembélé com a gran protagonista. El francès ha protagonitzat la millor ocasió culer en una jugada individual que ha superat a la defensa basca però sense fortuna en els darrers metres. L’aportació d’Andrés Iniesta és infinita i ho ha demostrat, com no podria ser d’altra manera, en el minut 8 de partit. Un minut marcat en què s’ha corejat el seu nom i s’ha pogut veure pancartes de reconeixement. El manxec, a més, ha culminat aquest minut de glòria amb un xut des de la frontal de l’àrea que ha sortit fregant el pal dret de Moyá.

El Barça ha estat dominador de les ocasions, majoritàriament des de la banda dreta amb un actiu i elèctric Ousmane Dembélé enmig de les tímides arribades de la Reial Societat. El crac francès ha servit una bona centrada a Ivan Rakitic en el minut 25. Una pilota mil·limètrica que acabaria amb la rematada de cap del croat.

Coutinho desfà la igualtat

Els primers compassos de la segona meitat han estat de domini barcelonista però sense ocasions. A la primera aproximació culer ha arribat l’1-0, obra de Coutinho. El crac brasiler ha demostrat la classe individual en culminar amb un magnífic xut una jugada blaugrana.

El comiat del gran capità

El partit transcorria el minut 35 de la segona meitat quan el Camp Nou s’ha posat de peu per acomiadar el gran capità blaugrana. El ‘8’ barcelonista ha abandonat el terreny de joc després de deixar grans mostres de la seva qualitat al llarg de tot el partit. Els càntics en referència a Iniesta han estat el protagonista dels darrers minuts d’un matx que quedarà per al record. La pilota i el partit ha quedat en un segon pla.

Un enfrontament que s’escriurà a les pàgines de la història del Barça com el dia que el futbolista amb més títols del FC Barcelona, juntament amb Leo Messi, ha vestit per darrera vegada l’elàstica blaugrana.