FC Barcelona Lassa – Tecnyconta Saragossa: Triomf sòlid per tancar la fase regular (100-84)

Els de Pesic superen el conjunt aragonès amb claredat i s’enfrontaran al MoraBanc Andorra als quarts de final del play-off de l’ACB

El Barça Lassa ha superat per 100-84 al Tecnyconta Saragossa en el darrer partit de la temporada regular de la Lliga ACB. El matx, disputat al Palau Blaugrana, ha suposat un nou triomf blaugrana en el retorn de Rakim Sanders. Moerman per part blaugrana i Ennis per part aragonesa han estat els màxims anotadors d’un matx que s’ha decidit en la segona meitat. Ara, els de Pesic s'enfrontaran al MoraBanc Andorra als quarts de final de la competició.

Inici fulgurant

Els de Pesic han començat molt endollats i encertats en atac. Amb un gran percentatge de tir, Koponen i Tomic s’han aliat per col·locar ràpidament el 18-11 al marcador (min 6). El Barça Lassa ha continuat castigant una vegada rere l'altra la defensa aragonesa fins a enfilar-se al 29-20 (min.8), després de dues esmaixades consecutives de Reynolds. Ribas ha tancat el primer període establint un clar 31-20 favorable als interessos blaugranes.

El segon període ha arrencat amb el marcador pujant al 33-20, la màxima diferència al marcador durant la primera meitat. Però, a partir d’aquest instant, el Saragossa ha entrat de ple en el partit. Amb un parcial de 15-5, ha retallat diferències (36-34, min. 13), obligant a Pesic a aturar el matx. Els triples de Jackson i Sanders han permès respirar al Barça Lassa i, amb la tornada de Tomic a la pista, el conjunt blaugrana ha augmentat l’avantatge (49-40, min. 19). Un últim minut de quart frenètic ha deixat l’electrònic en el 54-44 amb què s’ha arribat al descans.

A la represa, les defenses s’han endurit, i tots dos equips han disminuït el seu ritme anotador. El Barça Lassa sempre ha gaudit de distàncies properes als deu punts, controlant l’ofensiva aragonesa (60-50, min 26). Els de Pesic han recuperat l’encert i, amb un Moerman -18 punts- molt actiu en atac, s’han enfilat fins al 73-59 (min. 29).

La sentència, a l'últim quart

I als últims deu minuts, els blaugranes han tornat a prémer l’accelerador, col·locant-se per sobre de la vintena de punts de diferència (86-65 min. 33). L’equip de Pep Cargol no ha estat capaç d’aturar l’ofensiva blaugrana que, de nou aquesta temporada, s’ha enfilat per sobre dels 100 punts a la Lliga per finalitzar el matx amb el resultat de 100-84. Ara, l'equip de Pesic ja comença a pensar en els duels de play-off contra l'equip andorrà.