Local

Luis Aragonés (1987-88)

Aquest rodamón del futbol espanyol, més conegut com el Sabio de Hortaleza, va entrenar diferents equips de la geografia espanyola

Va néixer a Hortaleza (Madrid) el 28 de juny del 1938. Aragonés va ser el tècnic que més partits va dirigir a la Primera Divisió del futbol espanyol. La temporada 1974/75 va començar la seva etapa com a entrenador al mateix equip on s’havia fet gran com a futbolista, l’Atlètic de Madrid.

Va arribar a la disciplina del FC Barcelona a principis de la temporada 1987/88 com a substitut de l’anglès Terry Venables, i va aconseguir el títol de la Copa del Rei. La seva arribada va coincidir amb un moment especialment delicat per al futur del Club, que esclataria a l’abril del 1988, quan els jugadors de la plantilla van demanar la dimissió del president Josep Lluís Núñez per un motiu econòmic, en el ja famós Motí de l’Hotel Hesperia, i Luis Aragonés els va donar tot el suport.

Acabada aquella accidentada campanya, Luis va continuar entrenant altres clubs, com el Betis, el València, l’Espanyol, el Mallorca i l’Atlètic de Madrid, així com també la selecció espanyola.

Luis Aragonés va morir l’1 de febrer del 2014 víctima d’una leucèmia.

Més notícies aquí