Local

Bobby Robson (1996-97)

Aquest gentleman anglès, nascut a Sacriston el 18 de febrer del 1933, va arribar l’any 1996 al FC Barcelona amb la difícil tasca de substituir Johan Cruyff. Va guanyar una Copa i una Recopa

Sens dubte, la pressió externa generada pel comiat de Cruyff i les fortes crítiques al seu sistema de joc van dificultar que Bobby Robson tingués una temporada plàcida. Amb tot, el tècnic anglès va respondre amb títols a tots aquests inconvenients.

L’equip va aconseguir la segona plaça a la Lliga, va guanyar la Recopa d’Europa davant el PSG (1-0) i va conquerir també la Copa del Rei davant del Betis (3-2) en una final inoblidable a l’estadi Santiago Bernabéu. També van ser inoblidables els quarts de final d’aquesta última competició contra l’Atlètic de Madrid, amb una remuntada èpica al Camp Nou (5-4). Malgrat els èxits esportius, Louis van Gaal va ser contractat per dirigir el Barça les temporades següents. Bobby Robson, que va superar amb nota la seva etapa a la banqueta blaugrana, va assumir, amb l’arribada del tècnic holandès, un lloc a la secretaria tècnica del Club.

Robson va abandonar l’entitat barcelonista a l’estiu del 1998, després d’haver acceptat una temptadora oferta d’un dels seus exequips, el PSV Eindhoven. En aquests dos anys al Club, el tècnic anglès, que el curs 1996/97 va saber treure rendiment esportiu al joc estel·lar d’un jove i efectiu Ronaldo Nazario, va guanyar-se l’afecte i l’estima de l’afició culer.

El 31 de juliol del 2009, als 76 anys, va morir després d’una llarga malaltia.

Més notícies aquí