Bartomeu, present en l’Assemblea de l’ECA a Roma

Bartomeu, present en l’Assemblea de l’ECA a Roma

Una de les conclusions de la reunió ha estat la validació per part dels clubs dels canvis a la UEFA Champions League i a la UEFA Europa League per al proper cicle (2018/2021)

Josep Maria Bartomeu ha participat aquest dimarts a Roma en l’Assemblea General de l’ECA (Associació Europea de Clubs). Un dels temes principals en l’ordre del dia ha estat informar als 163 membres participants dels canvis més importants en les regulacions del nou cicle competitiu (2018-21) de la UEFA Champions League i la UEFA Europa League. Els clubs han validat aquestes novetats, entre les que destaca la possibitat que els jugadors fitxats durant la finestra d’hivern puguin ser inscrits per disputar partits en la Champions amb el seu nou club, tot i haver disputat la fase de grups amb un altre equip. Els clubs també han donat suport a la posada en pràctica i millora de les normes del Financial Fair Play per a aquest nou període, un cop sigui aprovat pel Comitè Executiu de la UEFA.

Les relacions amb la FIFA, una renovada FIFA World Cup i  les negociacions que es duen a terme amb aquest organisme referent al sistema de transferència de jugadors han estat altres temes destacats tractats avui pels clubs. A més, els clubs han consensuat criteris en temes referents a traspassos i a l’estatut del jugador davant de la presència del president de la FIFA, Gianni Infantino.

L’Assemblea, que ha celebrat el desè aniversari de l’ECA, ha estat presidida per Andrea Agnelli (Juventus FC), que va ser nomenat màxim responsable de l’Associació Europea de Clubs el mes de setembre passat, quan es va renovar el Comitè Executiu del qual el president Bartomeu en continua formant part, des que va ser escollit el maig del 2014. El president del FC Barcelona és un dels quatre representants de l’Associació de Clubs en el Comitè Estratègic de Futbol Professional de la UEFA, juntament amb Nasser Al-Khelaifi (PSG), Ed Woodward (Manchester United) i Peter Lawell (Celtic FC). Aquest càrrec comporta formar part del màxim organisme executiu dels clubs europeus.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut