Local

Coincidències i diferències respecte a l'última eliminatòria amb el PSG

Catalans i francesos es tornaran a veure les cares a la màxima competició continental tres anys després

FC Barcelona i PSG es tornaran a enfrontar en una eliminatòria de Champions tres anys després. Catalans i parisencs es van veure les cares als vuitens de final de la temporada 2020/21, amb uns estadis buits per la pandèmia de la COVID-19. En aquell encreuament, va ser el quadre francès qui va avançar als quarts després d'un global de 2-5.

Els dos equips van ser emparellats en el sorteig europeu després que el Barça acabés segon a la fase de grups en perdre la primera plaça a l'última jornada, mentre que el PSG va quedar primer del seu grup. Així, els dos conjunts es tornaven a enfrontar quatre temporades després, amb el record a la memòria de la remuntada màgica contra els parisencs el 2017, amb tres gols èpics en els minuts finals.

Vols venir al Barça vs PSG de Champions?
Aconsegueix ara les teves entrades per al partit a Montjuïc
Compra entrades

Tot i això, l'última eliminatòria va comportar un regust agredolç. En el partit d'anada, jugat a casa, els parisencs van assaltar l'Spotify Camp Nou guanyant per 1-4. A la tornada, al Parc dels Prínceps, els blaugranes van fer un gran partit, però només van poder empatar (1-1) i es van acomiadar de la màxima competició continental. Era el començament d'una nova era, amb l'entrada de Joan Laporta a la presidència del Club i amb Ronald Koeman a la banqueta culer.

Unes plantilles molt diferents

De l'elenc d'aquell curs, només sis jugadors continuen vestint la samarreta blaugrana. Són Marc-André ter Stegen, Pedri, Frenkie de Jong, Ronald Araujo, Sergi Roberto i Iñaki Peña. Els tres primers van ser titulars tant a l'anada a casa com a la tornada fora, mentre que l'uruguaià i l'ara capità culer es trobaven lesionats i no van poder ser de la partida. El valencià, en aquell moment, actuava de tercer porter a la plantilla.

D'altra banda, al conjunt francès encara hi continua la gran amenaça, Kylian Mbappé, que va ser el botxí dels blaugranes amb quatre gols a l'eliminatòria. En aquella plantilla de la campanya 2020/21 també hi era Rafinha Alcántara, que aquell mateix estiu havia canviat Barcelona per París. A més, jugadors com Ousmane Dembélé o Arnau Tenas han fet les maletes direcció París des de llavors.

Més notícies aquí