Local

El 2023, l'any dels rècords de Lamine Yamal

El jove davanter blaugrana tindrà sempre present aquest any que acaba, on ha deixat escrites pàgines per a les memòries

Lamine Yamal. Sens dubte que és un dels noms propis d'aquest 2023 que estem a punt de deixar enrere. El jove futbolista de La Masia ha copsat molts focus gràcies als rècords que s'ha embutxacat. Unes marques a l'abast dels escollits i que han trencat estadístiques de precocitat, ja des del seu debut amb el primer equip. 

Amb 16 anys, el 27 barcelonista ha provocat que el públic oblides per moments la seva edat donada la facilitat del seu desequilibri i desimboltura. Per això, ara que ha arribat el moment de fer balanç del 2023, podem dedicar-li una mica més de temps a recordar, i valorar, tots els rècords que ha trencat al llarg d'aquest any. 

El debutant més jove del Barça

Ben segur que molts no recorden que la seva estrena en partit oficial la va fer a les acaballes de la temporada 2022/23, en un Barça-Betis de la jornada 32. Aquell dia, els pocs minuts que va disputar a la segona part, i on va estar ben a prop de marcar, va fer que, amb 15 anys, 9 mesos i 25 dies fos el debutant més jove del Barça en tota la història de la Lliga. L'Spotify Camp Nou va viure història. 

El titular més jove amb la samarreta culer 

Amb el FC Barcelona ja instal·lat a l'Estadi Olímpic Lluís Companys, trobem el dia que va esdevenir el titular més jove de tota la història del FC Barcelona. Va ser el passat 20 d'agost en la victòria per 2-0 contra el Cadis. No només va ser dels més destacats de l'equip sinó que també va conquerir la menció del titular més jove de la història de la Lliga en aquest segle. No només amb el Barça, sinó en general. 

No et perdis els propers partits a l'Estadi Olímpic Lluís Companys
Vine a veure el Barça de futbol masculí en directe.
Compra la teva entrada ara!

Futbolista més jove en repartir una assistència a la Lliga

Amb 16 anys i 45 dies es va penjar l'etiqueta de futbolista més precoç de la competició regular al segle XXI en fer una passada de gol. Va ser en el Vila-real 3 - FC Barcelona 4 del 27 d'agost. En aquella jornada, Lamine va recollir l'esfèrica a la banda dreta després d'un córner i com si es tractés d'un metrònom, va fer una centrada mil·limètrica que va caçar Gavi a l'aire per rematar i perforar la porteria. 

Segon debutant més jove a la Champions

El 19 de setembre també estarà marcat en vermell en el calendari del jugador de La Masia. A Montjuïc, es va erigir en el segon debutant més jove de la competició de les estrelles, únicament superat per Moukoko. En clau blaugrana, el debut amb només 16 anys i 68 dies sí que va suposar un rècord en la història del Barça. Lamine Yamal va trencar el registre d’Ansu Fati, que va fer-ho amb 16 anys i 321 dies quan va sortir de titular contra el Borussia Dortmund el 17 de setembre del 2019. 

Titular més jove en tota la història de la Champions

Avancem en el temps i ens aturem en el 4 d'octubre a Do Dragão. En terres portuenques, va inscriure el seu nom com el titular més jove en tota la història de la Champions. 

El golejador més jove de la història de la Lliga

El 8 d'octubre serà un dels altres dies especials per a Lamine Yamal. El seu gol al camp del Granada li va permetre batre, amb només 16 anys i 87 dies, un rècord de Fabrice Olinga (Màlaga) que semblava que podia durar dècades. Cal recordar que Olinga va marcar-lo amb 16 anys i 98 dies, 11 dies més que Lamine Yamal. A més, recordar que aquesta marca de golejador més jove de la història de la Lliga va arribar sobre la botzina, perquè el matx a l'estadi Nuevo Los Cármenes era la darrera oportunitat que tenia el 27 per superar la històrica marca.

Vols la samarreta de Lamine Yamal?
Fes-te ara amb la nova equipació del jove davanter
COMPRA-LA ARA

El jugador més jove en disputar un Clàssic

El calendari del 2023 avançava al ritme dels rècords de Lamine. El 28 d'octubre, va sumar un nou registre al seu ampli catàleg en esdevenir en el futbolista de menys edat en jugar el Clàssic. Una marca que ostentava el també blaugrana Vicenç Martínez amb 16 anys i 280 dies. El protagonista d'aquesta història ho va fer amb 16 anys i 107 dies.

I rècords també amb la selecció 

Lamine Yamal no només ha destrossat tots els rècords de blaugrana al llarg d'aquest 2023. El seu camí de blaugrana també li ha servit per a debutar amb la selecció absoluta d'Espanya i, com els genis, tocats habitualment per una vareta, ho va fer amb un gol que el va fer ser el debutant i el golejador més jove de tota la història de La Roja. Una fita que estava en poder d'un company d'equip i amic com és Gavi.

Sens dubte que Lamine Yamal deixa marca en aquest 2023. 

Més notícies aquí