Local

Els 15 debutants del planter a l'era Xavi

Des de l'arribada del tècnic blaugrana, quinze jugadors de les categories inferiors han disputat els primers minuts amb el primer equip

El FC Barcelona té una brillant fàbrica de formació de jugadors: La Masia, i el primer equip de futbol és el màxim beneficiat d'aquesta maquinària. Xavi Hernández conscient del tresor que té, des que és entrenador del Barça, ha fet debutar 15 jugadors formats a les categories inferiors del Club.

El darrer a sumar-se a la llista ha estat Hèctor Fort que va debutar en el partit de Champions d'aquest dimecres contra l'Anvers sortint en l'onze titular. El jove defensa s'inclou en la llista formada per: Ilias Akhomach, Ferran Jutglà, Alvaro Sanz, Estanis Pedrola, Mika Mármol, Héctor Bellerín, Iñaki Peña, Marc Casadó, Chadi Riad, Ángel Alarcón, Aleix Garrido, Lamine Yamal, Fermín López, Marc Guiu i Héctor Fort

Precisament, dels 15 debutants, en el partit d'ahir en van coincidir sis d'ells en el terreny de joc al llarg del duel: Lamine Yamal, Fermín López, Marc Guiu, Héctor Fort, Iñaki Peña i Marc Casadó.

Cinc debutants la primera temporada 

El primer debutant de l'era Xavi fou en el primer partit de l'egarenc com a entrenador. En el Barça - Espanyol del 20 de novembre, Ilias Akhomach va disputar els seus primers minuts amb l'elàstica blaugrana. A continuació, ho va fer Ferran Jutglà en el Barça - Osasuna i Álvaro Sanz i Estanis Pedrola en van ser els següents en el Mallorca - Barça. Per tancar la temporada, l'egarenc va fer debutar un jove més: Mika Mármol en el Getafe - Barça del 15 de maig.

Vols venir al FC Barcelona vs UD Almería?
Aconsegueix ara les teves entrades.
Compra Entrades

Set el curs 22/23

En el seu retorn al Club onze anys després, Héctor Bellerín va disputar els primers minuts amb el combinat culer en el Cadis - Barça del 10 de setembre. Poc després, a la Champions, Iñaki Peña i Marc Casadó van vestir per primer cop la samarreta blaugrana en l'última jornada de la fase de grups contra el Viktoria Plzen. El porter, que ja tenia fitxa del primer equip, va disputar els 90 minuts, mentre que el migcampista va entrar al terreny de joc al minut 67. Chadi Riad va ser el següent en un duel de Lliga disputat a El Sadar i en un duel de Copa del Rei contra el Ceuta va ser el torn de Ángel Alarcón.

Contra l'Elx, va debutar Aleix Garrido, jugador que va arribar al Benjamí C i ha anat passant per totes les categories fins a arribar al Juvenil A. I l'últim debutant és històric, Lamine Yamal, en el duel contra el Betis el 29 d'abril d'aquest any, es va convertir amb només 15 anys, 9 mesos i 16 dies en el jugador més jove de tota la història del Barça en debutar a la Lliga.

Vols la samarreta de Lamine Yamal?
Fes-te ara amb la nova equipació del jove davanter
COMPRA-LA ARA

I aquesta temporada tres, de moment...

Els darrers a debutar han estat: Fermín López, Marc Guiu i Héctor Fort que ho han fet aquesta temporada. El jove migcampista ho va fer oficialment en un Vila-real - Barça el 27 d'agost de la temporada en curs. Juntament amb Lamine Yamal ambdós perles han estat els jugadors del planter que més continuïtat han tingut amb Xavi a la banqueta.

D'altra banda, Marc Guiu va debutar contra l'Athletic Club jugant els seus primers minuts i donant el gol de la victòria al combinat barceloní. Un davanter que ha disputat poc més de 45 minuts amb el primer equip i que acumula dos gols en tres partits. I finalment, tancant la llista hi ha Hèctor Fort, que va debutar amb el primer equip en el darrer duel de la fase de grups de la Champions 23/24.

Amb aquest darrer debut, ja s'acumulen 207 debutants provinents dels equips inferiors o filials barcelonistes des de la temporada 1979/80, any de la inauguració de la Masia.

 

 

Més notícies aquí