Local

Tercer Barça-Atlètic de Madrid a Montjuïc

El primer duel a la muntanya màgica es va disputar el 1929, mentre que el segon es va jugar el 1996

Barça i Atlètic de Madrid disputaran aquest diumenge 3 de desembre el tercer partit a la muntanya màgica de Montjuïc. Així doncs, el matx entre culers i madrilenys no serà el primer de la història a l’Estadi Olímpic Lluís Companys, ja que anys enrere ja es van disputar dos enfrontaments: un de Lliga i un corresponent a la Supercopa d’Espanya.

Vols venir al FC Barcelona vs Atlético de Madrid?
Aconsegueix ara les teves entrades.
Compra Entrades

Barça 4-0 Atlètic de Madrid (26 de maig de 1929)

L’Exposició Internacional de Barcelona l’any 1929 va permetre la construcció de l’Estadi Olímpic de Montjuïc. Allà, es va jugar el primer Barça-Atlètic de Madrid de Lliga de la història. Tot i això, en aquell moment, els matalassers es deien Athletic madrileny o cortesà, per diferenciar-se de l’Athletic Club de Bilbao.

En l’edició inaugural de la Lliga, la temporada 1928/29, es va voler donar impuls al nou recinte amb la celebració d’aquest partit entre blaugranes i madrilenys. El Barça va guanyar de manera contundent l’Atlètic de Madrid (4-0) amb gols de Sastre, Walter i Saimitier per partida doble.

Barça 5-2 Atlètic de Madrid (25 d’agost de 1996)

El segon partit entre culers i matalassers a Montjuïc es va produir el 25 d’agost de 1996, corresponent al duel d’anada de la Supercopa d’Espanya. Ambdós conjunts van haver de pujar a la muntanya per l’estat de la gespa del Camp Nou, molt deteriorada. L’Atlètic de Madrid havia guanyat el doblet (Lliga i Copa del Rei) la temporada passada, mentre que el Barça va ser el rival dels madrilenys en condició de subcampió del torneig del KO.

En aquest matx es van produir dos debuts: el del tècnic anglès Sir Bobby Robson a la banqueta blaugrana i el de Ronaldo Nazário com a golejador culer. El brasiler va marcar un doblet a la muntanya màgica que va ajudar al gran triomf del Barça contra l’Atlètic de Madrid per 5-2. Tot i que a la tornada els de Bobby Robson van perdre per 3-1, el resultat de l’anada va permetre aixecar el títol de Supercampions d’Espanya. A més, hi va participar l’actual entrenador matalasser, Diego Pablo Simeone, com a jugador del conjunt madrileny.

Més notícies aquí