Local

Lamine Yamal, el golejador més jove de la història de la Lliga

El ‘27’ blaugrana ha vist porta contra el Granada amb 16 anys i 87 dies i supera el rècord de Fabrice Olinga

És història. Lamine Yamal s’ha convertit aquest diumenge en el golejador més jove de la història de la Lliga. El ‘27’ blaugrana ha marcat contra el Granada i ha batut, amb només 16 anys i 87 dies, un rècord de Fabrice Olinga (Màlaga) que semblava que podia durar dècades. Cal recordar que Olinga va marcar-lo amb 16 anys i 98 dies, 11 dies més que Lamine Yamal, i que aquest partit a Granada era la darrera oportunitat per superar la històrica marca.

Supera també Ansu Fati

Òbviament, la diana de Lamine Yamal suposa batre també la marca registrada per Ansu Fati, fins avui el golejador més jove de la història del Barça a la Lliga. Ansu Fati, ara cedit al Brighton anglès, va fer-ho amb 16 anys i 304 dies després de marcar a Pamplona el 31 d’agost del 2019. Futbolistes com Bojan Krkic o Gavi van estrenar-se com a golejadors a la Lliga ja amb els 17 anys complerts.

El rècord absolut del Barça, del 1921

El culer més jove en marcar un gol a qualsevol competició oficial -no només a la Lliga- és Armand Martínez Sagi, que va fer-ho amb només 14 anys, 10 mesos i 7 dies ara fa més d’un segle. Va ser el 6 de març del 1921 en un Barça-Avenç (3-1) corresponent al Campionat de Catalunya, en què va fer dos gols. Rere seu figura Paulino Alcántara, que va fer-ho amb 15 anys, 4 mesos i 18 dies en el mateix Campionat de Catalunya, però del 1912.

Vols la samarreta de Lamine Yamal?
Fes-te ara amb la nova equipació del jove davanter
COMPRA-LA ARA

Lamine Yamal: més rècords a la Champions

El de golejador més jove a la història de la Lliga no és el primer registre que Lamine Yamal li ‘pren’ a Ansu Fati. El passat 19 de setembre, en el Barça-Royal Anvers (5-0) corresponent a la primera jornada de la fase de grups de la Champions, el ‘27’ blaugrana va convertir-se en el debutant més jove del Barça a la màxima competició europea, amb només 16 anys i 68 dies, superant la marca d’Ansu Fati (16 anys i 321 dies). De fet, només el supera en aquest rànquing històric Youssoufa Moukoko.

Ara fa pocs dies, a Porto, Lamine Yamal també va convertir-se en el titular més jove de la història del Barça, i de tota la Champions, en sortir d’inici a Do Dragao amb només 16 anys i 83 dies. Veure per creure.

Més notícies aquí