Local

Ansu Fati, cedit al Brighton & Hove Albion

El FC Barcelona i el club anglès han arribat a un acord per a la cessió del jugador fins al 30 de juny del 2024

El FC Barcelona i el Brighton & Hove Albion Football Club han arribat a un acord per a la cessió del jugador Ansu Fati fins al 30 de juny de 2024. No existeix opció de compra.

El 'mercato' del Barça
Segueix els moviments de totes les seccions Club en aquest mercat de fitxatges
SEGUEIX-LO AQUÍ

D'aquesta manera, Ansu Fati seguirà desenvolupant el seu futbol a la Premier, després de créixer al Barça. Perquè, amb només 10 anys, el davanter ja vestia de blaugrana. L'any 2012 va arribar a La Masia procedent de les categories inferiors del Sevilla i es va incorporar a l'Aleví A, on va anar progressant i cremant etapes fins arribar al primer equip.

Va ser l'any 2019 quan va debutar amb el '31' a l’esquena amb el primer equip quan només tenia 16 anys, en un partit de Lliga contra el Betis. I només van passar sis dies per estrenar-se com a golejador, ja que va marcar el primer gol amb la samarreta blaugrana en el partit de Lliga de la jornada següent contra l'Osasuna.

Les xifres en aquesta primera temporada, la 2019/20, ja van deixar entreveure la qualitat del jove jugador. En la seva estrena va disputar 33 partits, 15 com a titular, i va fer 8 gols i 1 assistència. Ansu Fati va establir rècords de precocitat i es va convertir en el jugador titular més jove de la història del Club i en el jugador més jove en marcar i assistir en un duel de la Lliga.

El curs 2020/21, l’atacant va ser inscrit amb fitxa del primer equip i va canviar el dorsal '31' pel '22'. Tot indicava que seria la temporada de consolidació del jove davanter, però va patir una lesió de genoll del qual va ser operat i va perdre's bona part del curs. 

Recuperat, i ja amb el '10' a l'esquena, va redebutar el 26 de setembre de 2021. Des de llavors ha jugat 69 partits i ha marcat 16 gols.

Més notícies aquí