Local

Xerrada d’Àlex Roca al Barça Atlètic

L’esportista és ambaixador de la Fundació FC Barcelona i ha parlat amb la plantilla del filial blaugrana sobre l’esperit de superació i l’actitud davant la vida

L’auditori de La Masia-Residència Oriol Tort ha acollit aquest divendres una xerrada d’Àlex Roca a la plantilla del Barça Atlètic. L’esportista és ambaixador de la Fundació FC Barcelona i ha parlat amb els jugadors del filial blaugrana sobre l’esperit de superació i l’actitud davant la vida. I és que l’Àlex Roca és la primera persona amb paràlisi cerebral que va aconseguir finalitzar una Titan Desert, una competició extrema de ciclisme de muntanya per etapes al desert del Marroc.

Un exemple de superació

La xerrada, anomenada ‘Els límits te’ls poses tu’, ha servit per a que l’Àlex Roca expliqués als joves futbolistes com afronta ell el dia a dia, tot i la seva diversitat funcional. “He tingut moltes barreres a la meva vida i les he saltat com he pogut amb molt esforç. Tinc estudis, parella, treball i duc una vida normal”, comenta. “És molt important tenir actitud, a la vida no hi ha límits, te’ls poses tu, i tot s’ha de viure amb il·lusió i moltes ganes, perquè si un vol, pot aconseguir tot el que es proposi”, afegia. Roca també ha explicat que cada NO que ha rebut en la seva vida l’ha transformat en una oportunitat, com ara conduir, nedar, córrer o anar amb bicicleta.

I és que l’Àlex Roca, tot i les seves limitacions, ha aconseguit finalitzar la Titan Desert, ha corregut diversos triatlons i ha finalitzat mitges maratons. I ara s’està preparant per córrer la Marató de Barcelona del proper mes de març i té el repte de convertir-se en la primera persona del món amb paràlisi cerebral que la finalitza.

Amb l’ajuda de la seva dona, la Maria Carme, que fa també d’intèrpret ja que Roca només es pot comunicar a través del llenguatge dels signes, ha connectat amb els jugadors del Barça Atlètic. “L’esport és molt important en el meu dia a dia, és un estil de vida per superar-me a mi mateix”, afirmava.

L’Àlex Roca és culer des de ben petit, i ara té l’oportunitat de transmetre el seu testimoni com a ambaixador de la Fundació del FC Barcelona. “S’ha de valorar tot el que tenim”, deia davant de la plantilla del Barça Atlètic. En aquest sentit, Alex Roca ha recordat que a la vida hi ha dos tipus de problemes: “Els drames i els petits problemes que hem de saber relativitzar. Per la majoria de vosaltres quan camineu no penseu en la sort que teniu de caminar, de parlar, perquè és normal, però heu de saber que per a molta gent no ho és”, ha explicat Roca per valorar les petites coses de la vida.

La xerrada ha posat punt i final amb una fotografia de família i amb aplaudiments cap a l’Àlex Roca, a qui molts jugadors ja coneixien a través de les xarxes socials. 

Un cop acabat l’acte, el tècnic Rafa Márquez s’ha dirigit a la plantilla del Barça Atlètic perquè segueixin valorant el fet de jugar al Barça: “A part de les qualitats que teniu per jugar al futbol, la xerrada de l’Àlex ens va molt bé per recordar-nos que només és això. Tot està en la ment i en l’actitud de cadascú perquè funcionin les cames i per treballar amb constància dia a dia. Hem d’aprofitar tots l’oportunitat d’estar aquí”.

Declaracions dels capitans Arnau Tenas i Àlex Carbonell

Arnau Tenas

“Com diu el seu lema, el límit te’l poses tu. És un exemple per mi i per tothom de com afronta la vida: de superació, persistència i els valors que ha plasmat a la xerrada els plasmo a la meva vida quotidiana”

Àlex Carbonell

“Per nosaltres que som joves i ens queda molt camí per recórrer i molt per aprendre les seves explicacions ens poden anar bé per a la nostra vida professional, però també personal”

Més notícies aquí