Local

Lewandowski: "Hem fet un gran progrés al Barça"

El davanter polonès, en una entrevista per a Marca, repassa els diversos temes de l'actualitat blaugrana

El davanter blaugrana, Robert Lewandowski, ha repassat diversos temes d'actualitat en una entrevista per al diari Marca. A continuació, repassem les declaracions més destacades del '9' barcelonista:

El progrés de l'equip

“Crec que fins i tot en uns quants mesos es pot veure el progrés que hem fet al Barça. A principis de l'any que ve, podrem mostrar les nostres millors actuacions i podrem créixer com a equip. Fins i tot la temporada que ve serà molt millor i tindrem més estabilitat. En el futbol es pot guanyar molt en poc temps. Hem tingut moltes lesions i com a resultat hem perdut molta estabilitat. Si perds l'estabilitat a la Lliga de Campions, tens problemes. En aquest sentit, no hem tingut molta sort. En poques setmanes hem perdut molts jugadors. A més, si tenim en compte que havíem de jugar amb un nou sistema i un nou conjunt de jugadors, les coses es van complicar encara més. Però ara n'hem après i podem seguir endavant”.

L'olfacte golejador

“Sempre intento fer-ho tan bé com sigui possible... no només per marcar gols, sinó també per ajudar el meu equip. Al Barça, no només es tracta que marqui gols, sinó també dels meus moviments al camp. Molta gent em veu i diu que si marcO, estic jugant bé i si no, estic jugant malament, però no és així... L'estil del fc Barcelona és diferent i jo sabia que, quan vaig arribar aquí, m'havia d'adaptar i demostrar que era capaç de fer alguna cosa més que sumar gols".

La reconstrucció de l'equip

"Sabia que en la meva primera temporada al Barcelona no guanyaríem tot. Aquest equip encara s'està reconstruint i necessita temps, això és part del procés. Hauríem de jugar la següent ronda de la Lliga de Campions i estar a vuitens. No ha estat així, però hem après molt, sobretot perquè tenim molts jugadors joves. Vam cometre alguns errors i, a aquest nivell, sempre cal estar preparats. No importa com ho facis, has d'aprendre a guanyar, els tres punts són el més important”.

La irrupció dels joves

"Crec que és el seu moment. Jugadors com Pedri o Gavi faran un gran pas endavant, no només al Mundial, sinó també aquesta temporada. Per als jugadors joves, el seu primer gran torneig no només els dóna experiència, sinó també una espècie de nova sensació, un nou poder i una nova confiança en si mateixos. Per a aquests joves jugadors, el Mundial els ajudarà a progressar amb les seves actuacions, i Pedri i Gavi faran aquest pas següent".

Venir al Barça

"Va ser una decisió molt dura, però sabia que era el moment adequat per anar-me'n. Al Bayern ho tenia tot controlat i estava a la meva zona de confort. Però, al meu cap, sabia que era hora de marxar: volia fer una carrera llarga i seguir sent feliç. Quan vaig començar a parlar amb el Barça, vaig saber que, per a la meva vida personal i futbolística, la millor decisió era traslladar-me a Barcelona per jugar a LaLiga. Sempre va ser el meu somni jugar a LaLiga. A més, no volia jugar tota la meva vida en una sola lliga i aquesta va ser una altra raó, fins i tot després d'haver-ho guanyat tot al Bayern. Sempre estaré orgullós i agraït per això, però el meu cap estava clar i volia anar al Barcelona. Ara tinc una nova felicitat".

La Lliga vs Bundesliga

"Cada lliga és diferent, sens dubte. A LaLiga hi ha més clubs, més partits. Però és difícil dir exactament quines són les diferències. A la Bundesliga, potser hi ha més equips que juguin defensivament i intenten aprofitar-se de la contra. Crec que la Bundesliga era potser més física, però cal recordar que hi ha més equips i per això és difícil comparar-los.Per ser sincer, depèn de cada equip, no de la lliga. Potser després d'aquesta temporada, després d'una mica més de temps, podré comptar més sobre les diferències entre la Bundesliga i LaLiga. A Espanya també he vist equips defensius que intenten jugar amb la pilota, fins i tot al Camp Nou. Encara és massa aviat per dir quines són les diferències".

Jugar amb Messi?

"Messi és absolutament brillant amb les increïbles passades que fa als davanters. Si penses en Leo, veus que té una connexió brillant amb els atacants. Sap com ficar la pilota a l'àrea, entre línies... és el millor del món en això. No sé què passarà en el futur, però per a un davanter seria un somni jugar amb Lionel Messi, sens dubte”.

Més notícies aquí