Local

Les cinc dades del València - Barça

El Barça s’enfronta aquest dissabte, a les 21 hores, al València CF en el primer enfrontament entre Xavi i Gattuso a les banquetes

Aquest dissabte el FC Barcelona visita Mestalla per jugar davant el València CF amb la missió de seguir amb els bons resultats i el bon joc vist a la Lliga. Per conèixer més el nostre rival, repassem cinc dades que cal saber abans del matx entre valencians i catalans.

Xavi contra Gattuso

Fins fa poc parlar de Xavi i de Gattuso era parlar de jugadors clau al migcamp, però actualment ja parlem d’entrenadors. I és que els dos tècnics es van retirar no fa gaires anys, i des de llavors, no s’han enfrontat mai. Aquesta a Mestalla serà la primera vegada. 

Com a jugadors es van enfrontar en tres ocasions, les tres a la Lliga de Campions i les tres en duels entre el Barça i l'AC Milan. On es van repartir els resultats, una victòria per a Xavi (2-1 l’any 2004), una derrota (1-0 l’any 2004) i un empat (3-3 l’any 2000).

Però no serà la primera vegada de Gennaro Gattuso davant el Barça. El de Calàbria era l’entrenador del Nàpols als vuitens de final de la Champions 2019/20. Uns vuitens de final on va acabar passant el conjunt blaugrana entrenat per Quique Setién.

Una derrota de 15

Visitar Mestalla sempre és un repte majúscul per a qualsevol equip, i en els últims anys el Barça se’n surt prou bé. 

De les darreres 15 visites blaugrana a Mestalla només se n’ha perduda una, l’any 2020 (2-0). La resta, es reparteix en set victòries culers i set empats.

Homenatge a David Villa

Abans del partit es durà a terme un homenatge a David Villa, exjugador del Barça i el València. Un homenatge que el club valencià li volia fer a Villa, però a causa de la pandèmia es va haver de posposar.

El jugador asturià va militar al València entre l’any 2005 i el 2010, on va marcar 129 gols i va guanyar la Copa del Rei. Després va fitxar pel Barça l’estiu del 2010 i va marcar 48 gols en les tres temporades que va estar, pel record el seu gol a la final de Champions a Wembley.

Cavani, el 'killer' xe

Edison Cavani és un dels millors nous dels darrers anys a tot Europa. L’uruguaià ha marcat 376 gols a la seva carrera esportiva. Amb el València suma quatre gols en sis partits.

Aquesta serà la setena vegada que el jugador de Salto s’enfronta al FC Barcelona, les sis anteriors, quan jugava al París Saint-Germain. Però només va marcar en dos partits, la temporada 2016/17 als vuitens de final de la Champions League. A l’anada a París va marcar un dels quatre gols que va fer el PSG. I a la tornada va fer l’únic gol del PSG que no va evitar la remuntada del Barça amb l’històric 6-1.

Amb el Nàpols va jugar un Trofeu Joan Gamper, on va caure per 5-0 la temporada 2011/12.

Passat valencianista

Ferran Torres i Jordi Alba són els dos jugadors amb passat valencianista del FC Barcelona. Alba va jugar des del 2009 fins al 2012 a València, on es va convertir en un dels millors laterals d’Espanya. Mentre que Ferran Torres va sortir del planter xe i va estar al primer equip fins a l’any 2020, on va fitxar pel Manchester City.

A més, el València té a les seves files Ilaix Moriba, jugador del planter del Barça que va arribar a debutar i marcar amb el primer equip del Barça la temporada 2020/21 amb Ronald Koeman. I també el jugador del Barça Nico González, cedit al València, on ha jugat sis partits i ha marcat un gol. 

Més notícies aquí