Local

Confirmats els dorsals de la temporada 2022/23

Després del mercat de fitxatges, que s’ha tancat amb set incorporacions, aquesta és la plantilla definitiva de Xavi Hernández

Ja està tancada la plantilla de la temporada 2022/23. I, amb ella, ja s’han confirmat també els dorsals dels jugadors de Xavi Hernández. En total, el Barça compta amb 21 jugadors del primer equip, després de les baixes a última hora del mercat de Dest, Braithwaite, Abde i Aubameyang i les arribades d’Héctor Bellerín i Marcos Alonso. 

Malgrat tot cal sumar-hi, també, la presència habitual de futbolistes amb fitxa i dorsal del filial, com els porters Iñaki Peña (26) i Arnau Tenas (36); els ja habituals Balde (28) i Gavi (30); i la incorporació d’aquest estiu de Pablo Torre (32).

Un mercat de fitxatges mogut

Sense comptar les renovacions dels contractes de Sergi Roberto i Ousmane Dembélé i el retorn de la cessió de Pjanic (16), s’han incorporat fins a set futbolistes nous als esquemes de Xavi Hernández respecte la passada temporada. Són Bellerín (2), Lewandowski (9), Christensen (15), Marcos Alonso (17), Kessie (19), Raphinha (22) i Kounde (23)

Unes xifres d’altes que igualen les de la temporada 2014/15, la primera de Luis Enrique, quan van arribar jugadors com Ter Stegen, Rakitic, Luis Suárez o Claudio Bravo. També les de les temporades 2001/02, 2003/04 i 2004/05, amb set incorporacions en cadascun d’aquells mercats d’estiu. 

El rècord, però, se situa el curs 88/89, quan es van fer fins a 11 fitxatges, entre els quals destaquen Bakero, Eusebio, Txiki Begiristain, Julio Salinas, Ernesto Valverde, Miquel Soler o Juan Carlos Unzue. 

Les baixes en el primer equip

A banda de les 7 incorporacions noves per a la temporada 2022/23, en el capítol de baixes també hi ha hagut novetats. I és que s’han produït un total de 14 moviments, entre cessions, traspassos, rescissions i jugadors que finalitzaven contracte o cessió.

El 'mercato' del Barça
Repassa totes les incorporacions del Club de cara a la temporada 2022/23
LLEGIR MÉS

Quant a traspassos, les baixes han estat Aubameyang (Chelsea), Riqui Puig (LA Galaxy), Mingueza (Celta), Wague (Gorica) i Rey Manaj (Watford). Els cedits són Abde (Osasuna), Dest (Milan), Umtiti (Lecce), Collado (Elx) i Trincao (Sporting). Per la seva part, el Barça i Braithwaite han arribat a un acord per a la desvinculació del danès, mentre que Dani Alves finalitzava contracte i no segueix al Club. Per últim, tant Luuk de Jong com Adama han finalitzat el seu vincle amb el Barça després de la seva cessió.

Més notícies aquí