Local

George Pattullo

El gran davanter escocès George Pattullo (Glasgow, 1888 – Londres, 1953) ha passat a la història pel gran gest d’amor desinteressat als colors blaugrana que va tenir un cop retirat de la pràctica del futbol

El gran Pattullo, com era conegut per tothom, era un consumat esportista: a més de jugar a futbol, practicava l’hoquei, el rugbi i el tennis. L’any 1910, acabat d’arribar a Barcelona, Joan Gamper el va descobrir en un partit de costellada en què va començar jugant de porter i va acabar fent cinc gols. A causa dels negocis va haver de tornar aviat al seu país, tot deixant una mitjana golejadora impressionant.

El 10 de març del 1912 va retornar eventualment a Barcelona des d’Escòcia només per jugar la semifinal de la Copa dels Pirineus contra l’Espanyol al camp del carrer Indústria. El FC Barcelona li va pagar l’hotel on s’hi va allotjar, però ell, fidel a l’amateurisme fins a la mort, va tornar l’import al Club fins al darrer cèntim. Aquell partit el va guanyar el Barça per 3-2, amb dos gols de Pattullo, que a més va provocar un penal. Pocs dies després d’aquell partit el davanter escocès se’n va anar definitivament, però anys més tard, el 17 d’abril del 1928, va fer la sacada d’honor al camp de Les Corts del partit del Campionat d’Espanya entre el Barça i l’Oviedo.

Trajectòria

  • Temporades al Club: 1910-1912
  • Partits jugats: 24
  • Gols marcats: 43

Títols

  • 1 Campionat de Catalunya (1910/11)
  • 1 Copa Pirineus (1911/12)
Més notícies aquí