Local

Joan Laporta: "Si podem activar les opcions que tenim plantejades, haurem sanejat pràcticament l'economia del Club"

El president del FC Barcelona ha repassat l’actualitat del Club i ha comentat que “si les palanques econòmiques s’activen abans del 30 de juny, el Barça podrà fer les operacions esportives en què treballa”

El president del FC Barcelona, Joan Laporta, ha analitzat l’actualitat blaugrana aquesta tarda als micròfons de Catalunya Ràdio, al programa esportiu ‘Tot Costa’. El màxim dirigent de l’entitat blaugrana, a falta de només un partit per a la finalització del curs 2021/22, ha comentat que “la nota que poso a l’equip és un aprovat”, però que “necessitem millorar i volem més”. 

Per fer-ho, aquests propers mesos seran primordials, amb la configuració de la plantilla. També amb la millora econòmica, amb l’activació de certes palanques econòmiques com la possible venta del 49% d'actius (BLM i Barça Studios) o el 10% dels drets audiovisuals, amb l'acord amb CVC. “Si abans del 30 de juny nosaltres podem activar les opcions que tenim plantejades, en gran part haurem sanejat ja l’economia del Club”, ha assegurat el President.

A més a més, Joan Laporta ha parlat dels següents temes i ha fet les següents declaracions destacades:

El balanç de la temporada

“L'any passat vam perdre nosaltres la Lliga. Aquest any he vist una millora amb l'arribada de Xavi. Vam guanyar al Bernabéu amb una exhibició, al Sevilla, a l'Atlètic de Madrid... si no s'arriben a lesionar jugadors importants, podríem haver lluitat pel títol de Lliga perquè estàvem jugant molt bé”.

“Venim d’una situació econòmica molt complicada i ara és la prioritat. El que està clar és que en un any hem fet molta feina. Si aconseguim sanejar l’economia del Club abans del 30 de juny, que jo crec que sí, podrem fer totes les operacions en què estem treballant”

L’economia del Club

"Encara arrosseguem la Covid, que ha provocat una continua baixada d'ingressos. Tot i així, s'han signat molts patrocinis. El Club cada vegada està més viu. Hi ha moltes marques comercials i inversors interessats”. 

“En el cas de la venta d’actius, hem de trobar socis que ens ajudin a millorar aquest tipus de negocis. Hem d'ingressar diners, però no podem permetre que ens aparti de la gestió. En el cas de Barça Studios, hi ha sis interessats. Tant de bo aquesta es pugui activar abans del 30 de juny. Les altres palanques són les del 10% dels drets de televisió".

 “La operació amb CVC, tal i com està concebuda, ja ens assegura el fair play financer. Però hi ha altres palanques econòmiques que, combinades, també ens permetrien poder dur a terme les operacions en què estem treballant. Estem negociant a diverses bandes”.

Els reforços de la plantilla

“Farem tot el possible per poder aspirar als màxims objectius. Com a Barça, hem d’aspirar a tot”. 

“Farem allò que més convingui al Club. Si surten les palanques econòmiques que volem activar, cap jugador no sortirà per raons econòmiques. Però al terreny esportiu manen Xavi i Mateu Alemany i son ells els que acabaran decidint en matèria esportiva”.

“Jo crec que Dembélé voldria quedar-se, però està molt temptat per altres opcions. De totes formes, tenim una bona relació i ell aquí està a gust. Els seus representants controlen la situació i espero que finalment es quedi. Però si no, no passa res, perquè reforçarem la posició”. 

“El Dani Alves ha complert amb els objectius. Ara la faceta esportiva es reunirà amb ell i decidiran. Tenir-lo amb les circumstàncies i les condicions amb què l’hem tingut, amb l’actitud que ha tingut, és fantàstic”. 

Les dues finals europees d’aquest cap de setmana

“El nostre equip de futbol femení porta una temporada extraordinària, una més, i son les que juguen millor. Per sort, tenim grans possibilitats de guanyar la final. Mai hem guanyat l’Olympique de Lió o serà un gran partit. Confio en elles”.

“En el bàsquet ho veig més difícil. Tenim unes semifinals molt complicades contra el Madrid. I, a més, són dos partits: semifinal i final. El pressupost de la secció de bàsquet ens obliga a tenir la possibilitat de guanyar l’Eurolliga, i ara estem en aquesta situació. Està clar que tenim un equipàs, però també és evident que hi ha una dificultat molt gran”.

Més notícies aquí