Local

El Barça celebra el Dia contra l’LGTBI-fòbia amb un vídeo protagonitzat per María León i Dani Alves

Durant el Mes Europeu de la Diversitat, el Club també ha organitzat diverses xerrades amb Panteres Grogues a La Masia, dirigides als membres dels staffs tècnics formatius de les seccions d’handbol, bàsquet, hoquei patins i futbol sala

Aquest dimarts 17 de maig se celebra el Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Bifòbia i la Transfòbia i el FC Barcelona també vol contribuir a lluitar contra aquestes conductes discriminatòries i ho fa visible a través dels rostres de dos esportistes de màxim nivell, María León i Dani Alves. La jugadora del primer equip femení, que s’ha significat en nombroses ocasions en la lluita contra l’LGTBI-fòbia, i el jugador del primer equip masculí, sempre al costat de causes com aquesta, protagonitzen un vídeo en el qual envien un missatge molt clar de suport a les persones que han patit, o pateixen, discriminació per la seva orientació o identitat sexual.

El vídeo està creat a partir d’unes entrevistes als dos jugadors en què reflexionen sobre el missatge que volen enviar a les persones que pateixen aquesta discriminació i a la societat que els envolta. María León, com a membre del col·lectiu LGTBI, es mostra orgullosa del que sent i de poder contribuir a combatre aquest tipus de discriminació. “A aquestes persones els diria que no estan soles, que som molts del col·lectiu els que estem lluitant cada dia per donar aquestes crides de suport”, assegura la defensa blaugrana. “Jo m’accepto, i no entenc quin és el problema de no acceptar els altres. Prefereixo viure la vida tal com soc. Jo no em fico amb ningú perquè sigui diferent a mi. Al final, la gent que tenim aquest tipus de visibilitat i mitjans, hem de fer aquestes petites coses. És meravellós que des del FC Barcelona pugui donar aquest tipus de missatges”.

El brasiler Dani Alves, per la seva part, demana respecte i tolerància. “Vivim en un món on hem de practicar més respecte, l’amor. Que cadascú respecti l’espai de l’altre, no vulguem envair l’espai dels altres. Hem de tenir més respecte entre nosaltres”, i el missatge que envia a totes les persones és “que siguin el que ells vulguin, però que siguin feliços”.

Al final del vídeo, tant María León com Dani Alves comparteixen un missatge reivindicatiu: “Contra l’LGTBI-fòbia, tots i totes juguem en el mateix equip. Stop LGTBI-fòbia!”.

Xerrades sobre l’esport i les persones LGTBI+

Aquest vídeo de sensibilització no és l’única acció que fa el Club per lluitar contra l’LGTBI-fòbia. En el marc del Mes Europeu de la Diversitat, el FC Barcelona realitza diferents activitats, que reafirmen un compromís de conscienciació social i de construcció d’un club divers. Una d’aquestes activitats són les xerrades sobre l’esport i les persones LGTBI+ que Joan Miró, president de Panteres Grogues, ofereix, a l’Auditori de La Masia, per als membres dels staffs tècnics formatius de les seccions d’handbol, bàsquet, hoquei patins i futbol sala, així com a l’equip educatiu de La Masia. Aquestes xerrades pretenen oferir una visió global del col·lectiu i sensibilitzar els staffs tècnics formatius.

Les xerrades de Panteres Grogues són fruit del conveni de col·laboració que el Club va signar amb aquesta associació esportiva el 18 de febrer passat, en el marc del Dia Internacional de la Lluita contra l’LGTBI-fòbia en l’Esport, per lluitar contra l’homofòbia i la discriminació per raons d’orientació sexual en l’esport i en la societat, tal com recull la recent modificació estatutària del Club.

Declaracions de la vicepresidenta institucional, Elena Fort

“El Barça és referent esportiu i social i, per això, entenem que és molt important instruir a les àrees formatives del Club en un àmbit com és el de la discriminació de l’LGTBI+. Perquè s’entengui, perquè tots aprenem a usar un llenguatge inclusiu, perquè sapiguem on som”.

“Fem el pas de fixar en els Estatuts que estem en contra de l’LGTBI-fòbia per visibilitzar davant de tot el món el nostre compromís amb els drets humans. Els valors que volem representar van més enllà de l’esport”.

 

Més notícies aquí