Local

Joan Laporta: “Les entrades per als partits de les competicions europees seran nominatives a partir d’ara”

Amb totes les dades a la mà, el president del FC Barcelona ha tornat a comparèixer per donar explicacions i ha reiterat que el Barça no va vendre entrades als alemanys, però demana disculpes i anuncia mesures

El FC Barcelona continua analitzant les causes que van provocar que el Camp Nou tingués una gran presència de seguidors alemanys de l'Eintracht de Frankfurt a les graderies, molt per sobre de les 5.000 localitats que el Club va proporcionar per normativa UEFA a l'afició rival. El president Joan Laporta ha tornat a comparèixer aquest divendres, com ja va fer després del partit, i en declaracions a Barça TV i TV3 ha donat més explicacions, un cop s'ha pogut analitzar totes les dades relacionades amb la venda d'entrades. Laporta ha tornat a reconèixer que "ens sap molt de greu, vam passar vergonya" ha explicat amb detall les xifres, l'origen i la destinació de les entrades i ha assegurat que "el Club no és culpable d'aquestes actuacions irregulars que van fer que aquestes entrades anessin a mans d'aficionats alemanys. Però assumim la responsabilitat que ens pertoca. Qui em coneix sap que sempre assumeixo la meva responsabilitat i busco solucions. No volem que això torni a passar a can Barça i adoptarem mesures: les mesures que us puc anunciar i que ja hem adoptat és que a les competicions internacionals les entrades seran nominatives".

Rebuig a les conductes incíviques i suport als afectats

El Club, d'altra banda, també rebutja i lamenta profundament les situacions de tensió que van haver de viure alguns socis, sòcies i aficionats culers per conductes impròpies i poc ètiques d'alguns aficionats alemanys, i vol donar tot el seu suport a tots aquells barcelonistes que es van sentir intimidats per aquestes conductes incíviques.

El repartiment de les entrades

Pel que fa a les dades, un cop analitzades, el president Laporta ha explicat que:

  1. "Les entrades a la venda van ser 34.440. Els barcelonistes han de saber que aquestes entrades les tenim perquè hi ha abonats que han demanat l'excedència i les tenim a la venda. Aquestes el Club les posa a la venda amb restriccions: no podien ser comprades amb targetes de crèdit alemanyes i no podien ser comprades per una EPP alemanya. El Club no va vendre entrades a alemanys, va establir totes les restriccions que el Club pot imposar i és el que s'ha fet durant les darreres sis temporades".

  2. "Les entrades que vam vendre a l'equip contrari per la normativa UEFA són 5.000, les que ens obliga la UEFA. Aquestes són les que estan localitzades a dalt de tot de la tercera graderia. Les 34.440 anteriors són les que estaven a sota. 2.425 van ser invitacions de UEFA (per normativa UEFA també). I l'assistència dels abonats a l'estadi va ser de 37.746 abonaments. En total, l'assistència total va ser de 79.468 persones".

  3. "Insistir que les 34.440 que el Club va posar a la venda, eren entrades que portaven incorporada les restriccions alemanyes. Al Club no vam vendre entrades als alemanys. Qui va comprar aquestes entrades, les van comprar i se les van fer arribar als alemanys, això és una evidència".

  4. "Les entrades es van posar a la venda, i dins les primeres 24 hores, els socis les podien comprar al 50%, i passades les 24h, el públic general. Aquestes, van anar a parar, malauradament i de forma irregular, en mans dels alemanys"

  5. "Referent als abonats que van assistir (37.000) també vam detectar una evidència, i és que part d'aquests abonaments van anar a parar també a mans d'aficionats alemanys. Aquí hi ha dues conductes irregulars que volem explicar als socis: 34 .000 entrades de la Tercera Graderia que van anar a parar als alemanys i no va ser de part del Club, i també hi ha una part dels abonaments que van ser ocupats ahir que també, mitjançant una conducta irregular, van anar a parar a mans dels alemanys".

Mesures i solucions

El president Laporta ha reconegut que "l'enuig és més gran perquè des del Club hem incorporat totes les restriccions que podíem fer, hem complert tota la normativa, però una sèrie de conductes que no podem tolerar, sobretot dels que van comprar aquestes 34.000 entrades i van acabar en mans dels alemanys". Per evitar que això torni a succeir, ha explicat que el Club no té més remei que adoptar una mesura "que no es volia prendre mai perquè incomoda als socis i barcelonistes que tenen una conducta normal, la que s'ha de tenir i que són molts, i els agraeixo que el passat 14 d'abril vinguessin a animar a l'equip i els vull agrair el suport. Però no ens queda més remei que adoptar aquesta mesura. Farem que les entrades siguin nominatives, s'haurà de fer, demano que es comprengui perquè no torni a passar mai més el que va succeir contra l'Eintracht a l'Estadi".

Per acabar, el president ha reiterat que està "molt disgustat per la imatge", que sent "una sensació de vergonya perquè això no s'hauria d'haver produït mai". Però destaca les "ganes de solucionar-ho i adoptar les mesures. El Club no és culpable d'aquestes conductes irregulars, vam posar totes les mesures per evitar-ho, però hi ha persones que això consideren que ho han de fer malgrat el perjudici al nostre Club i als socis i aficionats que van venir il·lusionats a animar al Club a l'Estadi". Amb ganes també de mirar el futur, Laporta ha demanat a tots els barcelonistes que segueixin donant suport a l'equip "per intentar guanyar la Lliga".

Més notícies aquí