Local

PRÈVIA: RCD Espanyol - FC Barcelona

Els culers busquen donar continuïtat a la bona dinàmica amb una nova victòria al RCDE Stadium

Després del vital triomf aconseguit al Camp Nou contra l’Atlètic de Madrid, el Barça s’enfrontarà aquest diumenge (21:00 hores) contra l’Espanyol a l'RCDE Stadium, en el partit corresponent a la 24a jornada del campionat.

Així, els de Xavi Hernández volen continuar immersos en el camí de la victòria i el bon joc i, per fer-ho, l'objectiu és guanyar un derbi que ha tingut color blaugrana en les darreres ocasions.

La classificació de la Lliga
La taula classificatòria de Primera Divisió al detall: victòries, derrotes, empats, gols a favor, en contra...
CONSULTA LA CLASSIFICACIÓ

El rival

L'Espanyol arriba al duel en una mala dinàmica. Col·locats actualment en la 12a posició amb 27 punts, els blanc-i-blaus acumulen cinc partits consecutius a la Lliga sense conèixer la victòria (quatre derrotes i un empat). En la darrera jornada, els de Vicente Moreno van patir una desfeta ajustada a San Mamés, contra l’Athletic Club (1-2). Les ganes dels locals de tornar a vèncer i el suport de l'afició, doncs, seran un punt de dificultat afegida en aquest derbi.

Entrenador: Vicente Moreno. Després d’una etapa de dues temporades al Mallorca, el tècnic valencià va assumir el càrrec del conjunt periquito la temporada 2020/21, quan l’equip estava a Segona Divisió. Només una temporada més tard, va ascendir l’equip a Primera. Ara bé, els precedents de Vicente Moreno contra el Barça no li són gaire favorables. L’entrenador ha perdut els 3 enfrontaments que ha jugat contra els blaugranes a la Lliga.

El golejador: Raúl de Tomás. Amb 12 gols a la Lliga, se situa com a tercer màxim realitzador de la competició, empatat amb Vinicius JR i Juanmi i per darrere de Karim Benzema (17). L’influència de ‘RDT’ en el joc ofensiu de l’Espanyol és total. El davanter ha anotat 12 dels 27 gols de l’equip (44% dels gols totals).

Classificació: L’Espanyol se situa en dotzena posició, amb 27 punts, a 11 punts del Barça. El balanç fins al moment és de set victòries, vuit empats i quatre derrotes.

Precedents

El partit de la primera volta va suposar l’estrena amb victòria a la banqueta de Xavi Hernández. Els blaugranes es van imposar gràcies a un gol des dels 11 metres de Memphis Depay (1-0).

 

Si ens fixem en les darreres visites culers al RCDE Stadium, el Barça té un balanç extremadament positiu. I és que el FC Barcelona encara no ha perdut cap partit de Lliga al nou estadi de l'Espanyol.

Si volem trobar la darrera derrota culer lliguera com a visitant en un derbi ens hem de remuntar a la temporada 2006/07 a l’estadi Olímpic Lluís Companys.

Més notícies aquí