Local

Àlex Roca dona una lliçó de vida als jugadors de la Barça Academy PRO Miami

Fa alguns mesos que Roca ha assumit el rol per convertir-se en referent de la Fundació per millorar la vida dels nens i joves més vulnerables a nivell local i internacional

L'ambaixador de la Fundació FC Barcelona Àlex Roca ha visitat els esportistes de la Barça Academy PRO Miami, una de les escoles de futbol propietat al 100% del Club als Estats Units i que compta amb prop de 300 futbolistes. Durant la visita, Roca ha aprofitat per donar una autèntica lliçó de vida als joves i a les seves famílies sensibilitzant-los sobre la importància de la diversitat a través de la seva conferència motivacional vinculada a la seva història personal i que porta per títol “El límit te’l poses tu”. 

Roca, que des de fa alguns mesos ha assumit aquest rol per convertir-se en referent de la Fundació per millorar la vida dels nens i joves més vulnerables a nivell local i internacional, va contar la seva història de superació personal juntament amb la seva parella, Mari Carme Maza -que interpreta la seva comunicació a través del llenguatge de signes-, durant una hora i mitja als joves esportistes, que van quedar impactats pel seu exemple de superació.

Entre altres coses, els va explicar com malgrat tenir una paràlisi cerebral amb un 76% de discapacitat física i dues operacions ha pogut participar en algunes proves esportives de resistència de la màxima exigència, com la Titan Desert 2019, curses de 10 km, triatlons o mitges maratons. L'última, precisament, la va disputar dos dies després de la seva visita als jugadors de la Barça Academy PRO Miami, on va aconseguir la seva marca personal a la distància (21 quilòmetres i 97 metres), invertint 2 hores i 30 minuts. A més, molts dels jugadors de l'acadèmia del FC Barcelona a la ciutat van estar esperant-lo a la meta per veure'l aconseguir aquest èxit.

Després de finalitzar la xerrada, que va acabar amb tot el públic dret amb una ovació d'aplaudiments que es va allargar durant 3 minuts, Àlex Roca va tenir una gran sessió de fotografies amb tots els joves esportistes del Barça Academy PRO Miami, que a més li van fer entrega de dues samarretes com a record de la seva visita.

Més notícies aquí