Local

La defensa més golejadora de la Lliga

Els culers, amb vuit gols, són l’equip amb més dianes per part de la seva defensa al campionat lliguer i a més, contra l’Atlètic es va assolir un fet sense precedents recents

La defensa blaugrana va brillar davant l’Atlètic de Madrid, però no només en tasques defensives. També va fer-ho en atac, i és que dels quatre gols culers, tres van ser per part dels defenses: Jordi Alba, Ronald Araujo i Dani Alves, que a més també va donar l’assistència de gol a Alba, van veure porteria en la golejada al Camp Nou.

Amb aquestes tres dianes, ja són vuit els gols marcats per defenses culers al campionat de Lliga (un 22% dels gols totals a la competició), més que qualsevol equip. Igualat liderant aquest rànquing hi trobem al Vila-real, també amb vuit gols, seguit del València amb 7 i l'Osasuna i el Reial Madrid amb sis.

EQUIP GOLS DE DEFENSES % DE GOLS DE DEFENSES
FC Barcelona 8 22%
Vila-real 8 21%
València 7 20%
Osasuna 6 27%
Reial Madrid 6 13%
Espanyol 5 19%
Betis 5 12%


Aquests vuit gols lliguers són obra de Ronald Araujo (3), Sergi Roberto (2) i Jordi Alba, Piqué i Alves (1). A més, cal destacar que Piqué també va marcar un gol a la Champions, una diana més part d’un defensa aquest curs.

Tres defenses golejadors... en un únic partit!

A més, davant l’Atlètic Madrid es va assolir un fet sense precedents en els darrers anys. Tres defenses culers (els ja comentats Alba, Araujo i Alves) van marcar gol en un mateix partit! Per primer cop en aquest segle, tres defenses blaugranes van marcar en un partit de la Lliga. I de fet, no passava aquesta curiositat al campionat lliguer des del 2016, quan al Reial Madrid van marcar Danilo, Pepe i Sergio Ramos en el mateix partit davant Osasuna.

Quant al Barça, al Mundial de Clubs del 2011 davant l’Al Sadd, Adriano (2) i Maxwell van veure porteria, marcant tres gols i sent defenses, però sense ser tres jugadors diferents. Així doncs, un rècord sense precedents actuals de la defensa barcelonista, que a més, és actualment la més golejadora de la Lliga. 

Més notícies aquí