Local

Les tres dades que lidera el Barça

Els culers són l’equip de la Lliga amb més gols de cap, més regats completats i més possessió

El FC Barcelona continua millorant i escalant posicions a la Lliga i actualment es troba a només un punt de la zona Champions. Els barcelonistes sumen 11 punts dels darrers 15 possibles, amb tres victòries i dos empats, amb quatre d'aquests partits disputats fora de casa.

Entrades disponibles!
No desaprofitis l’oportunitat i vine al Camp Nou a veure en directe el partit del FC Barcelona
Compra la teva!

Però a més, el conjunt barcelonista lidera tres estadístiques a la Lliga: els homes de Xavi Hernández són l’equip que més gols ha marcat de cap, el conjunt que més regats completa i també qui té major percentatge de possessió. A continuació, repassem i desglossem aquestes tres estadístiques:

Més gols de cap

Amb vuit dianes, el Barça és l’equip que més gols ha marcat de cap a la Lliga aquest curs. Araujo i Luuk de Jong (dos gols) i Memphis, Piqué, Braithwaite i Jutglà, amb un cadascun, són els noms propis d’aquests vuit gols.

Cap dels 19 equips restants de la Lliga ha aconseguit marcar més de cap. Segueixen el rànquing Osasuna, amb set gols, i el Rayo Vallecano, l’Atlètic de Madrid i el Betis amb sis gols, seguit del Mallorca, Athletic Club, Sevilla, València, Vila-reial i Reial Madrid, amb cinc.

En total, dels 32 gols marcats aquest curs a la Lliga, un 25% han estat de cap. En només 21 partits, ja s'han superat els set gols de cap de la passada Lliga i de les temporades 2017/18 i 2018/19. També s'han igualat els vuit gols de cap del curs 2019/20, mentre que el rècord de les darreres campanyes és el de la 2014/15, on els culers van anotar 16 gols de cap.

Més regats completats

També els culers són qui més intenten regatejar i també qui més èxit tenen en aquestes accions. Dels 481 regats intentats, un total de 274 han estat completats (0.57% d’encert). Cap equip ha aconseguit completar més regats, i en segona posició trobem al Reial Madrid amb 272 però amb un partit més disputat. Tercer el Vila-real amb 247 i quart l’Espanyol amb 226.

Aquests 274 regats completats barcelonistes es desglossen amb els següents futbolistes: Frenkie de Jong (37), Abde (34), Memphis i Dest (31), Nico (29), Gavi (24), Sergio Busquets (16), Dembélé (14), Coutinho (13), Jordi Alba (6), Demir (5), Araujo i Mingueza (4), Riqui Puig, Ansu Fati, Sergi Roberto, Luuk de Jong i Griezmann (3), Braithwaite, Jutglà i Pedri (2) i Agüero, Ferran Torres, Eric Garcia, Ilias i Lenglet (1).

A més, el Barça és l’equip el qual més regats acaben en ocasió de gol (15), seguit del Vila-real i Granada (12) i l’Elx (11), i també l’equip el qual més regats acaben amb una passada (i no una pèrdua posterior), amb un total de 182, seguit de Vila-real (177) i Reial Madrid (174).

Més possessió

Finalment, el FC Barcelona és també el conjunt amb més possessió del campionat de Lliga. La mitjana dels barcelonistes és de 65’22% per partit, més que qualsevol altre conjunt. El Sevilla (61’19%), el Reial Madrid (60’8%), el Vila-real (58’8%) i la Reial Societat (54’85%) són els equips que completen aquest TOP-5.  

 

Més notícies aquí