Local

França va a totes

Els francesos miraran de destronar Espanya al capdamunt del podi

L’actual campió olímpic afronta aquest campionat d’Europa amb ànims de pujar a dalt de tot del podi i tornar a conquerir un títol que se’ls resisteix des del 2014 quan van vèncer a Dinamarca, en què jugaven com a locals. És per això que els francesos van amb els seus millors jugadors per mirar de sumar un nou campionat i seguir amb l'estela guanyadora després dels darrers Jocs Olímpics, on van alçar-se amb l’or davant de Dinamarca. 

Dika Mem

El blaugrana és un dels líders de la seva selecció. A banda de ser-ho amb el FC Barcelona, el lateral dret francès és un dels millors jugadors de l’actualitat al planeta handbol. Moltes de les opcions de França passen perquè Mem sigui el referent en atac i els seus llançaments trobin la porteria rival. El jugador blaugrana ha fet un gran pas els darrers temps en tasques defensives i ha sumat més eines al seu joc i ha permès que sigui un dels millors jugadors actuals del món.

Ludovic Fàbregas

El pivot blaugrana és també un dels referents de la seva selecció. La seva versatilitat en atac i la seva contundència en defensa fa d’ell un jugador indiscutible per al seleccionador francès, Guillaume Gille. Fàbregas haurà de compartir minuts amb Luka Karabatic (PSG París) i Nicolas Tournat (Kielce) però el blaugrana, amb molta experiència a nivell de club i de selecció, és un dels millors jugadors del món a la seva posició i té tots els números de ser escollit entre els millors jugadors del campionat, com ja va passar als Jocs Olímpics de Tòquio i a la darrera edició de la Champions

Melvyn Richardson

El jove lateral, que va signar l’estiu passat pel Barça, és el tercer jugador francès culer seleccionat per jugar el Campionat d’Europa. Richardson, que té un enorme potencial en atac, serà el relleu natural d’un altre blaugrana, com és Dika Mem. Richardson ja va formar part del combinat francès dels Jocs de Tòquio passats i en aquest campionat haurà de fer un pas endavant i donar minuts de qualitat quan el seleccionador decideixi donar descans a Mem. 

Timothey N’Guessan

N’Guessan ha decidit renunciar a aquesta convocatòria amb la seva selecció per tal de recuperar-se al 100 per 100 de la lesió que es va fer amb el Barça. El lateral esquerre, recentment renovat pels blaugranes, ha tingut un inici de temporada irregular a causa del seu estat físic. Va començar molt bé la pretemporada però una lesió a la Supercopa d’Espanya el va tenir parat més d’un mes i quan tornava a agafar la forma i ser important per als esquemes de Carlos Ortega, va tornar a lesionar-se. En el seu cas, ha preferit recuperar el seu estat físic i estar al màxim quan torni la competició de clubs, a poder ajudar la seva selecció. 

Més notícies aquí