Local

Xavi: “És una final i depenem de nosaltres mateixos”

El tècnic del primer equip ha comentat que, tot i saber que “la dificultat és extrema”, és un partit i “el Barça pot guanyar qualsevol rival”

El Barça es troba davant d'una autèntica final. I el vestidor n'és conscient. El repte no serà fàcil, guanyar el Bayern a Munic, però hi ha confiança. Així ho ha demostrat el tècnic Xavi Hernández a la roda de premsa prèvia del partit que, igual que Gerard Piqué, ha comentat que “tenim moltes ganes i estem il·lusionats per poder competir amb les nostres armes”, tot i saber que “la dificultat és extrema”. 

 

“És una final i depenem de nosaltres mateixos. Si guanyem, estem classificats. La historia diu que no hem guanyat mai a Munic, però ara podem trencar aquesta estadística. Tenim una oportunitat molt bona per fer història, amb la primera victòria allà, i tenim moltes ganes que així sigui”, ha afegit.

Per a Xavi, tot i que “no és el millor escenari que ens podríem trobar”, les claus seran “sortir amb molta confiança, intentar ser protagonistes amb el joc, dominar-lo a través de la pilota i atacar”. També “fer una bona feina defensiva en conjunt i intentar treure Lewandowski de l’àrea, perquè allà és definitiu”. En resum, “dominar molts detalls per guanyar el partit, fer-ho pràcticament perfecte. I ho intentarem de totes, totes”.

A més a més, l'entrenador blaugrana ha fet les següents declaracions destacades: 

Oblidar els últims resultats

“Depèn de com vagi, veurem si és un miracle o no. Després del partit, parlarem de com hem estat o de si el Bayern ens ha fet mal. Jo no ho veig com un miracle perquè és un partit i el Barça pot guanyar qualsevol rival”.

“Estem preparats per competir. Espero que no ens afectin psicològicament les últimes derrotes. Tenim una papereta complicada i només ens val la victòria”.

Sobre la marxa de l’equip

“Estem intentant treballar perquè el Barça no sigui inferior a cap equip d’Europa. Hi ha molta feina per endavant, hem de tenir paciència. Però la realitat ens diu que demà hi ha una altra oportunitat de tornar a competir contra un Bayern que ens ha fet mal els últims anys”. 

Bones sensacions amb Jordi Alba

“El Jordi té unes petites molèsties, però sembla que està bé. Dependrà de les seves sensacions. Ell està molt motivat i té molt compromís. En principi sóc positiu amb ell i crec que podrà jugar”. 

Jugar sense públic

"És una pena que el públic no hi pugui ser. Juguem per ells i serà un partit molt fred. No veig cap benefici per a nosaltres, sincerament. El Bayern no s’hi juga res, però potser hi haurà jugadors no tan habituals que es voldran ensenyar al seu entrenador”.

Més notícies aquí