Barça Femení – Athletic Club: Victòria en l’homenatge a Alexia (4-0)

Barça Femení – Athletic Club: Victòria en l’homenatge a Alexia (4-0)

L’equip de Jonatan Giráldez ha aconseguit la victòria en el primer partit de la capitana com a Pilota d’Or

Victòria blaugrana marcada per l’homenatge a Alexia. La capitana ha rebut la Pilota d’Or davant d’un Estadi Johan Cruyff, ple a vessar per l’ocasió, i ha estat la gran protagonista del duel. L’equip ha aconseguit imposar-se al gran treball defensiu de l’Athletic Club (4-0) i s’ha endut els tres punts gràcies al doblet de Jennifer Hermoso i els gols de Claudia Pina i Aitana Bonmatí.

 

Ambient de gala al Johan

5.147 persones han rebut l’equip després de l’aturada per seleccions i han sigut testimonis d’un moment històric. Alexia Putellas, acompanyada per la seva família, ha aixecat la Pilota d’Or guanyada aquesta darrera setmana i l’ha mostrada a un públic entregat amb l’equip. L’estadi, vestit de gal·la per a l’ocasió amb desenes de banderes i pancartes, ha gaudit de la millor entrada de la temporada.

 

Tot i el gran ambient, l’Athletic Club li ha posat les coses molt difícils a les de Jonatan Giráldez. L’equip basc ha fet un gran treball defensiu amb unes línies molt juntes que han obstaculitzat la circulació de la pilota barcelonista. Això ha provocat que les blaugranes, tot i tenir el control de l’esfèrica, no gaudissin de moltes ocasions en una primera part que ha acabat amb empat a zero al marcador.

12 de 12

La segona meitat ha començat  molt millor per al Barça. Jennifer Hermoso ha obert la llauna pocs minuts després de la represa rematant de cap una centrada lateral de Rolfö (1-0, min. 50) i, d’aquesta manera, ha permès a les blaugranes jugar amb més tranquil·litat. Malgrat la diana, l’Athletic Club ha continuat fent un partit molt seriós en defensa i ha impedit que les locals tinguessin grans ocasions.

No ha estat fins als darrers 15 minuts de partit que el Barça ha aconseguit imposar la seva superioritat. Un altre cop Jennifer Hermoso, aquesta vegada caçant una pilota a l’àrea petita després d’una centrada lateral d’Alexia, ha fet el segon gol blaugrana (min. 75). Això ha obert definitivament el partit i ha permès que primer Claudia Pina, amb un gran xut a l’escaire des de la frontal (min. 87) i després Aitana, finalitzant un contraatac amb total tranquil·litat davant la portera (min. 92), posessin el definitiu 4-0 al marcador.

L’equip blaugrana suma la dotzena victòria en 12 partits a la Lliga i continua amb la seva ratxa d’imbatibilitat a l’Estadi Johan Cruyff. L’equip tornarà a jugar el proper dijous, 9 de desembre, al camp de l’Arsenal en un nou partit de Champions.

Fitxa tècnica

Barça, 4
Athletic, 0

Barça: Sandra Paños, Irene Paredes, Andrea Pereira (Jana Fernández, min. 79), Leila Ouahabi (Aitana, min. 59), Marta Torrejón, Patri Guijarro, Fridolina Rolfö (Melanie Serrano, min. 84), Alexia Putellas, Ana-Maria Crnogorcevic (L. Martens, min. 59), Jennifer Hermoso (Claudia Pina, min. 79), Mariona Caldentey.

Athletic:  Mariasun, Garazi Murua, Valdezate, Eunate, Moraza (Arana, min. 76), Istillart (Oguiza, min. 76), Itxaso (M. Unzué, min. 69), Azkona, Yulema (Peke, min. 69), Lucía, Hernández.

Gols: J. Hermoso (min. 50), J. Hermoso (min. 75), C. Pina (min. 87), A. Bonmatí (min. 92)

Àrbitra: Elena Casal Fernández. Ha amonestat amb targeta groga la visitant Eunate (min. 75)

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut