Local

Anty García ofereix una sessió sobre l’ELA a la Masia acompanyat de Juan Carlos Unzué

L’exblaugrana va compartir la seva experiència amb els residents i va comptar amb el suport de la seva família i de l’exporter i tècnic del Club, que també pateix aquesta malaltia degenerativa

La nit d’aquest dijous va ser especial a La Masia. Els residents van omplir a vessar l’auditori d’aquest espai de la Ciutat Esportiva per assistir a una sessió divulgativa impartida per l’exjugador del FC Barcelona vinculat a les categories formatives, Anty García, que va ser diagnosticat d’esclerosi lateral amiotròfica (ELA) el 2014, que va ser acompanyat de Juan Carlos Unzué, exjugador i extècnic del Club que també lluita contra aquesta patologia degenerativa després que li fos diagnosticada fa més de dos anys.

 

L’Anty també va comptar amb el suport de la seva dona Sira i el seu germà David, encarregats de dirigir-se als presents, ja que l’Anty té privada la parla a causa de l’evolució de la seva malaltia. A l’acte hi va assistir Rafa Yuste, vicepresident primer del FC Barcelona, i la directora general de la Fundació Barça, Marta Segú, així com les jugadores del Femení Jennifer Hermoso i Sandra Paños. Els exblaugranes Guillermo Amor i Carles Rexach tampoc es van voler perdre aquesta emotiva cita.

Una lliçó de vida

Durant la sessió es va projectar un vídeo de fa un temps on el protagonista va explicar la seva situació, com afronta la malaltia i quines són les seves inspiracions per treure la força de voluntat necessària per seguir lluitant. En aquest sentit el món de l’esport, i el futbol en particular, ha tingut un paper clau. De fet, García va publicar fa uns anys el llibre “Míster: ¿por qué yo no?”, on recull en forma de relats no només les seves experiències com a esportista, sinó també les de companys i amics que han compartit amb ell el seu periple vital i que l’han ajudat a tirar endavant. 

El vicepresident Rafa Yuste va cloure l'acte amb unes sentides paraules. “Sempre expliquem a les jugadores i als jugadors que viuen aquí els valors que representa la Masia, però n’hi ha un que és enorme i que és l’estima que hem de tenir cap a exjugadors com l’Anty i el Juan Carlos. Hem viscut una lliçó de vida que crec que ens dona forces als que a vegades tenim dubtes a la vida sobre coses irrellevants”, va recordar Yuste.

 

Més notícies aquí