Laporta:

Laporta: "El Barça és el millor Club poliesportiu del món"

El president del FC Barcelona publica en una carta oberta el seu orgull per les seccions del Club i assegura que el Palau "mantè intacta la seva màgia"

"El Barça és el millor club poliesportiu del món. Ho podem dir amb la boca plena d’orgull, sense dubtes i amb la seguretat que certifica la història. Pocs clubs esportius poden presumir de tenir sis equips professionals (futbol masculí, futbol femení, bàsquet, handbol, hoquei patins i futbol sala), però, el que és segur, és que cap ha guanyat 43 Copes d’Europa, de les quals, 37 han estat aconseguides per les seccions del Palau. Cadascuna d’aquestes, des de la primera Copa d’Europa de la història del Club assolida per la secció d’hoquei patins de la temporada 1972/73, fins a l’última, la Lliga Europea de l’handbol conquerida el curs passat, deuen al Palau Blaugrana la seva raó de ser. Perquè al Palau s’ha forjat l’orgull poliesportiu del Barça que forma part de l’essència del ‘més que un Club’.

El Palau ja té 50 anys però manté intacta la màgia d’un escenari que ha viscut tantes i tantes nits d’èpica, que ha sentit el compromís de centenars d’esportistes que han defensat la samarreta blaugrana i que han fet de la passió d’una afició incansable i fidel, representada pels grups d’animació del Palau (Dracs, Sang Culer, PB Meritxell i PB El Racó, entre d’altres), una marca inconfusible i un signe de distinció.

El Palau ja no té les millors instal·lacions però encara aconsegueix posar la 'gallina de pell'

Joan Laporta

El Palau ja no és aquell pavelló que el 1971 era un prodigi de modernitat, amb una cúpula gairebé hipnòtica, que va ser el primer a tenir un marcador electrònic suspès a tot Europa, que va ser un referent en innovació amb un sistema de calefacció per aire calent i la il·luminació elèctrica octogonal. Però l’atmosfera que és capaç de crear, amb la química tan especial que es produeix entre el públic i els jugadors, continua sent única. El Palau ja no té les millors instal·lacions, la millor visibilitat, els millors serveis, però aconsegueix posar "la gallina de piel", que diria el gran Johan, i aquest serà un dels grans reptes que tindrem quan construïm el nou Palau Blaugrana: mantenir la màgia, el caliu, aquest ambient únic que ha contribuït a tantes remuntades èpiques, tantes cistelles, gols i aturades impossibles.

El Palau ens ha donat moltíssim, i ara, quan ja ha arribat al mig segle d’existència i viu els darrers anys de la seva vida, mereix que els culers li agraïm tot el que ens ha donat. Durant tot aquest any, des del Club li retrem homenatge, li dedicarem la nostra atenció, i demanaria als barcelonistes que vinguin al Palau ara que ja podem entrar sense restriccions als recintes esportius. Perquè, sense el públic i l’afició, la màgia perd tot el seu poder."

Joan Laporta i Estruch
President del FC Barcelona

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut