Local

Ancelotti, el repte pendent de Koeman

El tècnic holandès i l’italià s’han enfrontat cinc cops, sumant els duels com a jugadors i a la banqueta

Carlo Ancelotti i Ronald Koeman fa més de quatre dècades que formen part del món del futbol. El tècnic italià va debutar com a futbolista del Parma el 1976, mentre que l’holandès va fer-ho amb la samarreta del Groningen el 1980. Des de llavors, només han creuat els seus camins en cinc ocasions: una sobre la gespa i quatre més asseguts a les banquetes. 

Ganes de Clàssic?
Adquireix la teva entrada i no et perdis l'emoció del Barça - Madrid des d'un seient del Camp Nou
COMPRA!

Un únic enfrontament com a jugadors

L’únic duel entre tots dos com a jugadors es va produir el 21 de febrer del 1990, quan els Països Baixos i Itàlia es van enfrontar en un amistós a Rotterdam que va acabar sense gols. La dada crida l’atenció, ja que Ancelotti va militar a grans com l’AS Roma i l’AC Milan durant més d’una dècada, mentre que Koeman va jugar a tots els grans d’Holanda i també sis temporades al Barça. Tots dos van coincidir també a l’Eurocopa del 1988 i al Mundial del 1990.

Quatre duels més a les banquetes

Alguns precedents més es troben en la seva etapa com a entrenadors. Ancelotti, a les banquetes des del 1995, i Koeman, tècnic des del 2000, s’han vist les cares en quatre ocasions com a entrenadors. Les primeres van ser a la temporada 2002/03, quan AC Milan i Ajax es van enfrontar en els quarts de final de la Champions League. El balanç: 0-0 i 3-2 per als italians, que acabarien regnant a Europa.

Aquell mateix 2003 s’enfrontarien dues vegades més. Seria a la fase de grups de la Champions 2003/04, amb dos victòries per la mínima (1-0 i 0-1) per al conjunt italià. Ara, 18 anys després d’aquells enfrontaments, Koeman buscarà aquest diumenge la seva primera victòria contra l’italià.

Més notícies aquí