Cerdanyola del Vallès-Juvenil A: El Juvenil A és campió de Lliga! (1-3)

El conjunt que dirigeix Sergi Milà s’ha proclamat campió després de guanyar al Cerdanyola i l'empat de l’Espanyol al camp del Nàstic de Tarragona per 1-1

El Juvenil A és campió de Lliga! I ho ha assolit després d’imposar-se al Cerdanyola del Vallès 1-3 i amb l’empat de l’Espanyol contra el Nàstic de Tarragona (1-1). Aquesta victòria té molt mèrit, ja que el Juvenil A s’hi ha presentat amb 14 baixes i no ha pogut comptar amb gran part de la plantilla, confinada a causa de dos casos positius de Covid-19 i els seus contactes estrets.

Els blaugrana han disputat el partit amb vuit llicències federatives del Juvenil A i ha completat la convocatòria amb jugadors del Juvenil B. El tècnic Sergi Milà i gran part del seu staff tampoc han pogut estar dirigint l’equip des de la banqueta i Andrés Martín, Edu Martínez i Gerard Sarrà han estat els membres de l’staff.

Josep Cerdà avança el Juvenil A

El Juvenil ha portat el pes del partit en els primers compassos i ha estat Josep Cerdà l’encarregat d’estrenar el marcador quan només s’havien disputat 11 minuts del matx. El gol, però, ha trobat resposta en el conjunt local 8 minuts després. Bilal ha tornat a igualar el marcador (1-1, min 19).

Els blaugrana han seguit buscant la porteria del conjunt local per tal de situar-se per davant en el marcador, però sense fortuna en els darrers metres. I tot i les ocasions, majoritàriament culers, el resultat s’ha mantingut igualat al descans (1-1).

Gran sortida blaugrana que val un títol

El Juvenil A ha completat una gran sortida a la segona part. I és que els culers han protagonitzat ocasions de perill clares des dels primers compassos i amb dos gols en un minut, obra de Luzzi i Franck respectivament, el Juvenil A s’ha situat 1-3. Amb aquest marcador el Juvenil A ha sabut mantenir el control total del matx. Al minut 77 Zaca hauria pogut situar l’1-4 des del punt de penal, després de l’expulsió amb vermella directa del local Carmona.

El jugador del Juvenil A, però, no ha pogut transformar la pena màxima. Zaca ha tingut dues ocasions més per ampliar el marcador, però sense fortuna de cara a porteria. Amb el final del partit el Juvenil A ha hagut d'esperar al partit de l'Espanyol al camp del Nàstic de Tarragona, que amb l'1-1 final suposa el campionat de Lliga per als de Sergi Milà.

Una lliga molt competida

El conjunt dirigit per Sergi Milà s’ha proclamat campió en una de les lligues més difícils i igualades dels últims anys. Primer, pel nou format de la competició adaptada a les condicions sanitàries produïdes per la Covid-19. Una primera fase de grups dividida geogràficament, va fer que el Juvenil A del Barça s’emparellés en un grup molt potent amb equips com l’Espanyol, el Girona, el Mallorca, la Damm i l’Europa entre d’altres.

A més, el Juvenil A va haver d’afrontar la baixa del tècnic Franc Artiga que va deixar de dirigir l’equip per afrontar un nou repte professional. Al seu lloc, Sergi Milà, amb més de 20 anys d’experiència al Futbol Formatiu blaugrana, es va fer càrrec de l’equip. Els blaugranes van finalitzar la primera fase del campionat segons classificats a tres punts de diferencia respecte l’Espanyol.

La segona fase es presentava complicada amb només cinc partits i a una sola volta amb els cinc primers de l’altre grup de la Divisió d’Honor Juvenil. Victòria al camp de l’Ebro per 1-4, derrota davant el Sabadell (0-2), triomf davant el Nàstic per 4-2 i empat a Saragossa a la Romareda (0-0) van ser els resultats del Juvenil A del FC Barcelona. Tot quedava obert per a l’última jornada amb Barça i Espanyol empatats a 44 punts i el Saragossa amb 43.

Cerdanyola del Vallès, 1
Juvenil A, 3

Cerdanyola del Vallès: Manzano, Bernat, Tebar, Sagar, X. Costa, Carmona, Hugo, Cesar (Jordi, min 57), Kevin (Santi, min 57), Marru i Bilal (Zacca, min 79).

Juvenil A: Ramon, Alegre, Almeida, Gerard Gómez (Toni Caravaca, min 54), Xavi Moreno, Rico, Zaca, Franck, Luzzi (Balde, min 72), Gavi i Josep Cerdà (Peque, min 54).

Gols: 0-1, Josep Cerdà (min 11); 1-1, Bilal (min 19); 1-2, Luzzi (min 48); 1-3, Franck (min 49).

Àrbitre: Lopez Jimenez. Ha amonestat amb targeta groga els locals Sagar i Costa i als blaugranes Peque, Almeida i Zaca. També ha expulsat amb vermella directa el local Carmona.