Local

Més del 30% dels minuts de la Lliga, per a jugadors de la casa

Fins a nou culers sorgits a la Masia han disputat gairebé un terç dels minuts totals de l'equip

En un estudi realitzat pel CIES Football Observatory, en el qual analitza els equips d'Europa en els que més minuts han disputat els jugadors de la pedrera aquesta temporada a la Lliga, el FC Barcelona apareix com un dels més destacats de les grans Lligues Europees. De fet, l'Ajax és l'únic equip dels grans d'Europa que supera als barcelonistes. 

T'agrada l'equipació del Barça?
Llueix els colors blaugranes de la samarreta del FC Barcelona
VÉS A LA BOTIGA

Els culers compten amb un 30,6% de minuts disputats per jugadors de la Masia a la Lliga, una xifra molt elevada comparada amb la resta de grans clubs europeus. De fet, els blaugrana tenen major percentatge que pràcticament tots els equips de les principals lligues europees, només superats  per equips més modestos com el St-Etienne (35%) de la Ligue 1. Però cal equip de la Bundesliga, Premier League o la Serie A arriba al percentatge blaugrana.

Pel que fa a la Lliga Espanyola, és òbviament l'Athletic Club qui més minuts amb jugadors formats a casa utilitza amb un 50,9% dels minuts, ja que el conjunt basc només compta amb futbolistes nascuts a la seva regió. Però la mitjana de la Lliga Espanyola és de 16,3% de minuts per a jugadors de la pedrera... és a dir, el Barça no només supera la mitjana sinó que la duplica!

Jordi Alba amb 3.030 minuts, és el jugador de la Masia més utilitzat aquesta temporada al Barça a la Lliga, seguit de Leo Messi (3.023), Sergio Busquets (2.527) i el jove Òscar Mingueza (1.902), tot i tenir encara fitxa del filial. Un clar exemple de la importància de la Masia a Can Barça. La resta dels jugadors de la Masia que han participat en Lliga són Piqué (1.484), Sergi Roberto (944), Ilaix (538), Ansu Fati (436) i Riqui Puig (283).

30% i sense Araujo 

Per a aquesta anàlisi, el CIES Football Observatory només ha comptabilitzat a jugadors que hagin estat almenys tres temporades a les respectives pedreres durant els 15 i 21 anys, i és per això que Araujo, que va estar dos anys al filial, no ha comptabilitzat. Si no, el percentatge encara pujaria més, donat la gran quantitat de minuts que ha disputat el central uruguaià (1.508 minuts).

* L'article de l'CIES Football Observatory comptabilitza fins a la jornada 34. Les jornades restants han estat comptabilitzades amb dades d'Opta Sports.

 

Més notícies aquí