Local

Messi, 50 gols de falta amb el FC Barcelona

El crac argentí assoleix aquesta xifra màgica i rodona després d’haver transformat un magistral llançament directe a Mestalla

Al minut 67 del València - FC Barcelona, Leo Messi va plantar la pilota a 23 metres de la porteria de Cillessen. Passes enrere i mirada fixa en la pilota i en els tres pals valencianistes. Respiració profunda, carrera curta i la resta és història. Una vegada més, l'argentí va assentar, de nou, les bases de l'art de transformar faltes

 

Tot va començar el 4 de novembre del 2008. En un partit de Lliga al Camp Nou contra l'Atlètic de Madrid, el de Rosario va començar a construir la seva imatge letal en els llançaments directes. Des d’aquell dia, n’ha transformat 50 amb el FC Barcelona

❗ Fent clic sobre cada boleta, veuràs contra qui, on i quan ha marcat cadascun dels 50 gols

 

La distribució dels gols

El nombre més gran de gols de falta els ha marcat a la Lliga, amb un total de 39. La resta es reparteixen de la manera següent: 5 a la Champions, 3 a la Copa, 2 a la Supercopa d’Europa i 1 a la Supercopa d’Espanya. 

Les seves víctimes preferides

L’Espanyol i l'Athletic Club ocupen la primera posició, amb 6 gols de falta del 10. Els segueix el Sevilla, amb 5, així com l’Atlètic de Madrid i Celta de Vigo, amb 3. El Deportivo, el Reial Madrid, l’Almeria, el Betis, el Vila-real, l’Alabès i el Granada han vist com Messi els hi ha marcat dues vegades de falta. 

A Mestalla, el capità barcelonista, que no es cansa d'assolir estadístiques estratosfèriques, va afegir un nou rival a la seva llista. 

Tots els rècords de Messi
El crac argentí és el màxim golejador, el futbolista amb més partits jugats, amb més títols, amb més victòries...
AQUÍ

Ningú marca més de falta en les 5 grans Lligues Europees

Ni en la Lliga, ni en la Premier League, ni en la Bundesliga, ni en la Serie A i ni en la Ligue 1 trobem un nom que iguali els registres de l'astre argentí. Si comptabilitzem des de la temporada 2011/12 fins a l'actualitat, i només en les competicions domèstiques, el futbolista blaugrana acumula 36 dianes de falta. El persegueixen, però a molta distància, les 16 de Miralem Pjanić i les 14 de Cristiano Ronaldo.

Mirant totes les competicions, en els darrers cinc cursos tampoc cap futbolista de les 5 grans Lligues Europees pot fer ombra als gols de falta de Leo Messi. El millor futbolista del món té la posició d'or amb 27 gols de lliure directe. James Ward-Prowse i Neymar ocupen la plata, amb deu, i Dybala i Di María, el bronze, amb nou. 

Sens dubte que Leo Messi eclipsa les estadístiques de gols de falta directa. Una figura que infon pànic a la barrera i al porter rivals quan planta la pilota a la gespa per llançar un lliure directe. Domina l'art de la falta i ho ha tornat a demostrar arribant a la xifra rodona de 50. 

Més notícies aquí