Local

Present i futur: Trincão

Nascut el 1999, és una de les majors promeses del futbol portuguès

La fitxa

Nom complet: Francisco António Machado Mota Castro 'Trincão'

Data i lloc de naixement: 29/12/1999 (Viana do Castelo, Portugal)

Arribada al Barça: El 31 de gener del 2020, el FC Barcelona i l'SC Braga arriben a un acord pel fitxatge de Trincão. Però el portuguès no s'incorpora a la disciplina blaugrana fins al mes d'agost del mateix any.

Debut amb el primer equip: El 27 de setembre del 2020, en un partit de Lliga al Camp Nou contra el Vila-real. Va sortir al minut 78.

Barça: Present i futur
La sèrie d'articles sobre els jugadors joves amb més minuts i que estan cridats a ser les promeses que marcaran el futur del Barça
MÉS INFORMACIÓ

Promesa del futbol portuguès

Francisco Trincão va arribar al Barça després de destacar a l’SC Braga. Nascut a Viana do Castelo, una localitat d’uns 90.000 habitants i ubicada a poc més d’una hora en cotxe del sud de Vigo, és el novè portuguès de la història del Barça. 

Guanyador de l’Eurocopa sub-19 amb Portugal el 2018, en què va ser el màxim golejador i assistent de la competició amb 5 gols i 3 assistències, ja ha tingut alguna participació també amb la selecció absoluta. Així doncs, Trincão és una de les majors promeses del futbol portuguès.

Els orígens de Trincão
No et perdis la sèrie documental de Barça TV+ dedicada als orígens del futbolista portuguès
Mira-la ara!

Pot ocupar qualsevol posició de la davantera, tot i que especialment ho fa com a extrem. Jugador ràpid i molt hàbil, disposa d’una gran tècnica amb la seva cama esquerra i d’un bon regat que li permet ser imprevisible. A més, té un bon xut.

Els vídeos de Trincão
Reportatges, entrevistes, detalls de qualitat... tot sobre el portuguès, en la seva col·lecció de Barça TV+
AQUÍ

De fet, amb el seu primer gol oficial, que va ser el 7 de febrer contra el Betis, així ho va demostrar: xut potent i col·locat per l’escaire per fer el 2-3 definitiu. 

Aquest, però, no ha estat l’únic gol que ha fet Trincão amb la samarreta del Barça, ja que sis dies després va aconseguir, contra l’Alabès, el seu primer doblet a la Lliga.

Actualment, Trincão està cedit al Wolverhampton Wanderers de la Premier League anglesa.

Més notícies aquí