Present i futur: Trincão

Present i futur: Trincão

Nascut el 1999, és una de les majors promeses del futbol portuguès

La fitxa

Nom complet: Francisco António Machado Mota Castro 'Trincão'

Data i lloc de naixement: 29/12/1999 (Viana do Castelo, Portugal)

Arribada al Barça: El 31 de gener del 2020, el FC Barcelona i l'SC Braga arriben a un acord pel fitxatge de Trincão. Però el portuguès no s'incorpora a la disciplina blaugrana fins al mes d'agost del mateix any.

Debut amb el primer equip: El 27 de setembre del 2020, en un partit de Lliga al Camp Nou contra el Vila-real. Va sortir al minut 78.

Promesa del futbol portuguès

Francisco Trincão va arribar al Barça després de destacar a l’SC Braga. Nascut a Viana do Castelo, una localitat d’uns 90.000 habitants i ubicada a poc més d’una hora en cotxe del sud de Vigo, és el novè portuguès de la història del Barça. 

Guanyador de l’Eurocopa sub-19 amb Portugal el 2018, en què va ser el màxim golejador i assistent de la competició amb 5 gols i 3 assistències, ja ha tingut alguna participació també amb la selecció absoluta. Així doncs, Trincão és una de les majors promeses del futbol portuguès.

Pot ocupar qualsevol posició de la davantera, tot i que especialment ho fa com a extrem. Jugador ràpid i molt hàbil, disposa d’una gran tècnica amb la seva cama esquerra i d’un bon regat que li permet ser imprevisible. A més, té un bon xut.

De fet, amb el seu primer gol oficial, que va ser el 7 de febrer contra el Betis, així ho va demostrar: xut potent i col·locat per l’escaire per fer el 2-3 definitiu. 

Aquest, però, no ha estat l’únic gol que ha fet Trincão amb la samarreta del Barça, ja que sis dies després va aconseguir, contra l’Alabès, el seu primer doblet a la Lliga.

Actualment, Trincão està cedit al Wolverhampton Wanderers de la Premier League anglesa.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut