Local

El Barça recorda Cruyff en el cinquè aniversari de la seva mort

El president Laporta, acompanyat de diversos membres de la Junta Directiva i de la filla de Johan Cruyff, Susila Cruyff, ha dipositat un ram amb 14 roses als peus de l’estàtua que homenatja l’holandès situada a l’esplanada del Camp Nou

Aquest dimercres 24 de març es compleix el cinquè aniversari de la mort de Johan Cruyff i el FC Barcelona ha volgut recordar un dels mites contemporanis del barcelonisme i una de les persones més influents i inspiradores del món del futbol, el llegat del qual no només perdura sinó que es troba plenament vigent.

El president Joan Laporta; el vicepresident primer, Rafael Yuste; la vicepresidenta institucional, Elena Fort i la filla de Johan Cruyff, Susila Cruyff, han participat aquest dimecres al matí en un acte privat en el que han dipositat un ram amb 14 roses vermelles i un de tulipes als peus de l’estàtua que recorda l’holandès a l’esplanada de tribuna del Camp Nou. Els han acompanyat també Jordi Casals, president del Barça B i Enric Masip, exjugador d’handbol del FC Barcelona. Amb aquest gest el Club vol mantenir encesa la flama del Johan i sumar-se al pesar de la seva família en aquesta data tan assenyalada.

L’ofrena s’ha realitzat sota l’estàtua ubicada davant l’accés de tribuna del Camp Nou, molt a prop de l’escultura de Ladislau Kubala. La figura representa una imatge molt icònica i reconeixedora de Cruyff, en un gest molt fotografiat durant la seva etapa com a capità del Barça als anys 70.

Es pot veure a l’holandès amb el seu 9 a la samarreta blaugrana donant indicacions amb el braç, marcant el camí, un posat que no només va desenvolupar en la seva etapa com a jugador, sinó també en la d’entrenador i que, posteriorment, ja retirat, també va exercir en iniciatives socials com la Fundació Johan Cruyff -amb qui col·labora estretament la Fundació Barça- i empresarials, desenvolupades sota el paraigües del World of Johan Cruyff. L’escultura, feta de bronze, es va inaugurar l’agost del 2019 i és obra de l’artista holandesa Corry Ammerlaan van Niekerk.

DECLARACIONS DE JOAN LAPORTA

“En Johan ha estat el personatge més important de la història moderna del FC Barcelona. Com a jugador va transformar el futbol en art; ens va donar la lliga del 73/74, amb un 0-5 al Bernabéu que queda a la memòria col·lectiva de tots els culers. Després com a entrenador, quatre lligues i la primera Copa d’Europa. Va ser el pare d’una filosofia que ens ha portat pel camí dels èxits i ha estat l’inspirador de l’etapa en que el Barça ha estat referència a nivell mundial. Sempre el tindrem en el nostre record.”

Més notícies aquí