‘Només valorant la diversitat, podem aconseguir la igualtat’

‘Només valorant la diversitat, podem aconseguir la igualtat’

Els Esports Amateurs s'adhereixen a la campanya del FC Barcelona per celebrar el Dia Internacional de les Dones, que posa el focus en la necessitat d’entendre i acceptar les diferències entre les persones

El Club reforça la seva aposta de seguir treballant per avançar cap a la igualtat de gènere, tant dins el món de l’esport com en la societat en general, i amb motiu del Dia Internacional de les Dones, que se celebra el 8 de març, impulsa la seva nova campanya #WeAreAllDifferent8M.

Fins que no acceptem que tots som diferents –dones de dones, dones i homes, homes i homes- no serà possible assolir la paritat. Aquest és el concepte sota el qual es desenvolupa aquest any l’acció de visibilitat i conscienciació que impulsa el Barça, i que s’ha plasmat en una peça audiovisual protagonitzada per diferents jugadores i jugadors profesionals blaugrana, juntament amb diferents dones vinculades al Club, que posen en relleu l’important paper que juguen en el dia a dia de l’Entitat.

El llançament de la peça audiovisual suposa la culminació de la campanya posada en marxa pel Club, que advoca per la necessitat de reconèixer la diversitat per avançar cap a  la igualtat. Una crida que també es va fer visible aquest cap de setmana en els partits de Lliga disputats pels equips blaugrana professionals i amateurs.

Així, el primer equip femení i masculí de futbol van saltar al terreny de joc abans dels seus respectius partits de Lliga, lluint una edició especial de la primera equipació, amb el qual posaven el focus en aquells atributs que els distingeixen. En concret, van incorporar a la samarreta que van fer servir a l'escalfament previ del partit un patch amb la pregunta “What makes you different?” (Què et fa diferent?).

En aquestes samarretes, també es van substituir els seus noms al dorsal per un tret rellevant del seu caràcter i forma de ser, i que els fa diferents, escollida per cadascuna de les jugadores i els jugadors. Així, per exemple, les jugadores del femení van escollir AMBICIÓ, FORÇA, CORATGE, PASSIÓ o RENDIMENT. Mentre que pel que fa als homes de Ronald Koeman, van optar per ESFORÇ, RESPECTE o OPTIMISME. Els 2 equips, a més,  van substituir el número de la samarreta per un 8M, en referència a la data de celebració del Dia Internacional de les Dones.

Després dels partits del dissabte, vàries d'aquestes samarretes dels jugadors i jugadores del primer equip masculí i femení, amb el disseny especial celebrant la diversitat, se subhastaran amb l’objectiu de recaptar fons que es destinaran a finançar els programes d’inclusió de la Fundació Barça.

Braçal lila i símbol de la diferència

Ambdós conjunts van lluir, a més, un braçal de color lila durant el partit, igual que els equips d’handbol i hoquei patins, que també van jugar competició oficial, així com els els esports amateurs del Barça que van tenir partit el cap de setmana: hockey gel, hockey herba i bàsquet femení.

Juntament amb les accions de partit, a les xarxes socials del Club durant el dia d’avui es convidarà els aficionats blaugrana a posar en valor la diversitat penjant una imatge seva en el seus perfils on es mostrin fent el símbol matemàtic de la diferència (≠) i utilitzant el hashtag  #WeAreAllDifferent8M. En aquesta mateixa línia, des dels comptes del Barça es publicaran al llarg del dia d’avui diferents imatges amb els jugadors blaugrana realitzant aquest símbol de la diferència.

Diferents esportistes dels Esports Amateurs blaugrana ja han participat en aquesta acció de la campanya #WeAreAllDifferent8M, amb una fotografia en la qual mostren el símbol de la diferència.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut