Un gol matiner penalitza al filial (2-0)

El Barça B cau a Benavente en el debut a la fase d’ascens, tot i merèixer més

Detalls. Aquests van ser els que van condemnar al Barça B a Benavente, en el primer partit de la segona fase del campionat de lliga. Els de Xavi Closas, tot i mostrar-se superiors en molts aspectes del joc i durant bona part del partit, cauen arran d’un gol en els primers segons del partit i un altre a pocs segons del final.

Inici local fulgurant

Els blaugrana arribaven a Benavente amb la intenció de sumar els tres primers punts d’aquesta segona fase del campionat, i seguir així amb la bona línia que portaven del final de la primera lliga. Tot i això, l’inici del matx va ser un gerro d’aigua freda per aquestes aspiracions, i és que l’equip local es va avançar als pocs segons de partit. Un error de marca va propiciar que Malaguti es plantés sol davant Óscar, que no va poder fer res davant la gran definició del pivot local. A partir d’aquí, tocava remar per empatar el partit. I el Barça B ho va fer, buscant constantment la porteria rival a través de bones combinacions, que no obstant no trobaven el premi del gol i topaven sempre amb bones intervencions del porter local.

Superioritat sense premi

Els minuts passaven, i al domini en el joc dels de Xavi Closas s’hi afegien algunes ocasions també per als locals. En una primera part molt intensa, els dos porters van evitar que el marcador es mogués aturant, entre d’altres, un doble penal cadascú. Rufino va ser expulsat per doble groga, però la defensa del 3 contra 4 va funcionar i Benavente no va aconseguir ampliar l’avantatge. En la represa, mateixa tònica. Un Barça molt dominador, alternant el joc de 4 amb el joc amb pivot amb un Nico que aguantava a la perfecció les pilotes que li arribaven i descarregava molt bé el joc. Els blaugrana les van tenir de tots colors, però no van estar encertats en la finalització. Els visitants, amb una defensa intensa a mitja i esperant la seva opció per reduir distàncies, buscaven minimitzar errors i sortir en ràpides transicions.

El matx s’acostava a la seva fi, i Closas va decidir treure el porter jugador a falta de poc més de 2 minuts. Amb això, els blaugrana haguessin pogut empatar en un parell de clares ocasions, filtrant perilloses diagonals al segon pal. Les bones i reiterades intervencions del porter local, però, van evitar-ho, i a falta de pocs segons perquè sonés la botzina final, en la primera pilota clara que aconseguien recuperar els locals arran del joc de 5 blaugrana, posaven el 2 a 0 definitiu.

Dissabte, debut a casa

El filial blaugrana ja pensa en el partit de dissabte, en què rebrà la Unión África Ceutí a la Ciutat Esportiva (12h). Amb això, esperen tornar al camí de la victòria, davant un rival que no els posarà les coses gens fàcils, i és que es tracta d’un duel de 2ns classificats en els seus respectius grups de la primera fase. Espectacle assegurat.