Local

Sevilla - FC Barcelona - Arriben les semifinals per reafirmar el bon moment

(21 hores) Els culers afrontaran l'anada a l'estadi al Ramón Sánchez Pizjuán, on intentaran donar volada a la ratxa triomfal de nou partits guanyant com a visitants

La Copa del Rei 2020/21 presenta un nou episodi. El FC Barcelona, després de superar el Cornellà (0-2) als setzens de final, el Rayo Vallecano (1-2) als vuitens i el Granada als quarts (3-5), obre la primera part de les semifinals del KO a l'estadi al Ramón Sánchez Pizjuán.  

T'agrada l'equipació del Barça?
Llueix els colors blaugranes de la samarreta del FC Barcelona
VÉS A LA BOTIGA

Sevilla i Barça, que en aquest duel s'enfundarà la primera equipació, s'enfronten en unes semifinals que, ara ja sí, són a doble partit. Serà la segona vegada aquest curs que sevillans i barcelonistes s'oposin. El primer precedent d'aquest curs el van dibuixar el 4 d'octubre al Camp Nou. Un matx que va concloure amb empat a u

El rival

Entrenador: Julen Lopetegui. L'exporter blaugrana durant tres cursos, 1994/95 - 1996/97, tot just ha firmat quatre precedents contra el Barça sent el tècnic rival. I en cap d'ells s'ha apoderat del triomf: dues derrotes amb el Madrid i dos empats ocupant la banqueta de Nervión. 

Curiosament, aquest duel entre andalusos i catalans també servirà per veure un enfrontament d'excompanys en les banquetes. Perquè Lopetegui i Koeman van compartir el vestuari barcelonista a la temporada 1994/95. A més, el darrer gol de l'holandès com a futbolista culer va ser de penal, al Ramón Sánchez-Pizjuán i batent Lopetegui.

Els golejadors: Luuk de Jong, amb tres gols, és el màxim artiller dels hispalenses en el torneig del KO. Ocampos, que es perdrà el matx per una lesió al turmell, i Óscar Rodríguez l'escuden amb dues dianes. Ara bé, si comptabilitzem totes les competicions Youssef En-Nesyri, amb 17 gols, és l'home més anotador del Sevilla. 

Com arriba?: El conjunt sevillista s'ha classificat per a les semifinals després d'eliminar l'Almeria (0-1). Anteriorment, havia deixat fora el Ciudad Lucena (0-3), Linares Deportivo (0-2), Leganés (0-1) i València (3-0).

Destacar que el Sevilla encadena set partits, tant de Copa com de Lliga, guanyant. 

Els precedents de color blaugrana

  • És la setzena eliminatòria que construeixen els dos equips de la Copa que més vegades han arribat a semifinals; nou pel cantó sevillista i tretze, pel blaugrana. Si mirem les estadístiques, els culers han superat onze de les 15 eliminatòries que han disputat contra el Sevilla
  • A més, al llarg de la història el conjunt de Nervión registra un 23% de triomfs davant el Barça, que anota un 57% de victòries davant el Sevilla. Si bé és cert, el partit d'aquest curs al Camp Nou va acabar amb taules (1-1). 
Top 10: Els millors gols vs. Sevilla
David Villa, Samuel Eto'o, Michael Laudrup, Sylvinho, Gica Hagi, Xavi Hernández i Leo Messi ensenyen el camí cap al gol davant el conjunt 'hispalense'
ELS RECORDES TOTS?

La convocatòria de Koeman

Per a aquest matx, el tècnic neerlandès ha decidit convocar als següents futbolistes: Ter Stegen, Sergio, Griezmann, Messi, O. Dembélé, Riqui Puig, Neto, Lenglet, Pedri, Trincão, Jordi Alba, Matheus, De Jong, Umtiti, Junior, Iñaki, Mingueza, Ilaix, Collado i Konrad. Són baixa per lesió Dest, Pjanić, Braithwaite, Gerard Piqué, Ronald Araujo, Philippe Coutinho, Sergi Roberto i Ansu Fati.

Uns noms que intentaran donar continuïtat a la ratxa victoriosa. Perquè el Barça encadena sis partits consecutius amarrant el triomf. És més, suma nou victòries com a visitant, tant en Lliga com en Copa. Ara, arriba l'anada de semifinals de la Copa per exhibir el moment triomfal. 

 

Més notícies aquí