Tota una lliçó en defensa

El Barça CBS dobla el marcador del Joventut i suma un nou triomf (68-34)

L’exhibició defensiva del Barça CBS al llarg de tot el partit va permetre a l’equip d’Isaac Fernández aconseguir una clara victòria davant el Joventut de Badalona per 68-34 i continuar acumulant victòries aquesta temporada, tot i no poder comptar en aquest partit amb les lesionades Beatrice Carta i Jessica Fequiere.

El Palau Juan Carlos Navarro de Sant Feliu de Llobregat va ser escenari aquest dissabte de tota una lliçó defensiva de l’equip blaugrana, que amb una pressió asfixiant, no va donar opcions al joc d’atac del Joventut. La disciplina i entrega de les jugadores del Barça CBS va motivar un gran nombre de recuperacions de pilotes o la finalització del temps de possessió de les de Badalona.

Aquestes recuperacions van permetre que pogués brillar a gran altura l’espavilada i ràpida Júlia Rueda -a la foto-, que es va fer un tip de culminar contraatacs que la van convertir en la màxima anotadora del partit amb 18 punts, a més de sumar sis recuperacions i obtenir un 25 de valoració.

Al costat de Rueda, Regina Aguilar va sumar 9 punts, amb dos triples, i Ainhoa López va injectar la seva habitual energia a un Barça CBS que va tornar a completar un gran partit a nivell coral, on cada jugadora va aportar la seva millor virtut per sumar un nou triomf. Les joves Paula Garcia i Lucia Navarro també van disposar dels seus minuts al darrer quart i van col·laborar amb dos punts cadascuna.

El desenvolupament del marcador reflexa clarament el que va succeir sobre la pista. Un primer quart amb un nivell anotador baix i domini de les dues defenses, on el Joventut només va poder anotar cinc punts (11-5). El segon quart va millorar lleument el nivell d’encert dels dos equips, però el Barça CBS seguia controlant el marcador que senyalava un 30-16 a l’arribar la mitja part.

Un rival bloquejat

Després del descans va arribar l’autèntica exhibició blaugrana, amb un joc elèctric que va saber bloquejar el joc d’atac de les badalonines, que van estar a punt de completar el tercer quart sense cap cistella a favor. Van haver d’esperar fins el darrer minut per sumar els seus dos únics punts en aquest tercer parcial (13-2).

Finalment, el darrer quart va servir per completar-se la superioritat del Barça, que seguia amb una asfixiant defensa i trobava sempre Júlia Rueda per culminar els seus contraatacs. Únicament gràcies a l’encert en els darrers intents de tres punts, el Joventut va poder recuperar el seu marcador, tot i que les blaugranes el van acabar doblant al final del partit 68-34.