Local

El Rayo Vallecano, rival del Barça als vuitens de la Copa

L’enfrontament, a partit únic, es jugarà a l'Estadi de Vallecas el proper dimecres, a les 21 hores

Ja tenim rival per a la propera ronda de la Copa del Rei. I, finalment, el sorteig dels vuitens de final ha decidit que sigui el Rayo Vallecano el proper rival del FC Barcelona. L'eliminatòria, a partit únic, es disputarà a l'Estadi de Vallecas el proper dimecres 27 de gener, a les 21 hores.

Així doncs, aquest enfrontament arribarà després del partit d’aquest cap de setmana contra l’Elx i abans de rebre l’Athletic Club al Camp Nou en partit de Lliga.

El calendari del Barça
Consulta tots els partits del conjunt blaugrana
Accedeix-hi!

Cal recordar que el Barça s'ha classificat per als vuitens de final de la competició després d'eliminar el Cornellà, amb dos gols a la pròrroga de Dembélé i Braithwaite (0-2).

Només un precedent de Copa

El Rayo Vallecano i el FC Barcelona són vells coneguts. Però a la Lliga, on s'han vist les cares en 36 ocasions, amb 24 victòries blaugrana, 8 empats i 4 derrotes. L'últim enfrontament és de la temporada 2018/19, quan el Barça va guanyar 2-3 a Vallecas.

A la Copa, però, els dos equips només s'han enfrontat en una ocasió, amb Helenio Herrera a la banqueta blaugrana. Va ser la temporada 1980/81, als quarts de final i a doble partit, amb un 0-3 a Vallecas i un 3-1 al Camp Nou.

Candidat a jugar el play-off d'ascens

Aquesta temporada, el Rayo Vallecano somia en tornar a Primera. De moment, és candidat a jugar el play-off d'ascens. Ocupa la quarta posició, amb 37 punts i 11 victòries. Entrenats per Andoni Iraola (la temporada passada va arribar a les semifinals de la Copa amb el Mirandés), aquest curs ja ha eliminat l'Elx (2-0), l'Haro Deportivo (1-3) i el Terol (2-3).

Més notícies aquí