Local

Dos rivals amb nous tècnics

Tant el proper rival a la Lliga (l’Athletic) com a la Champions (el PSG), estrenen l’any amb nous entrenadors: Marcelino Garcia Toral i Mauricio Pochettino

Els propers rivals blaugrana tant a la Lliga com a la Champions comparteixen una curiositat: tots dos han canviat d’entrenador recentment. El passat dia 2 de gener, el PSG va anunciar a Mauricio Pochettino com a nou entrenador, mentre que el dia 3, l’Athletic Club va cessar a Gaizka Garitano i va anunciar l’arribada de Marcelino Garcia Toral.

Dos entrenadors que són vells coneguts per als barcelonistes, ja que s’han vist les cares en diverses ocasions tant com a jugadors, com a tècnics. Com a futbolista, Marcelino (que debutarà amb l'Ahtletic aquest dimecres contra els culers), es va enfrontar al Barça en set ocasions, totes elles com a jugador de l’Sporting, i amb un balanç de tres triomfs culers, dos empats, i dos victòries de Marcelino.

Marcelino ve de trencar la mala ratxa

Quant a entrenador, els duels entre el tècnic asturià i el Barça han estat un clàssic en el últims anys. Marcelino s’ha enfrontat als culers des de sis banquetes diferents de la Lliga: Recreativo de Huelva (dues derrotes), Racing de Santander (un empat i una derrota), Saragossa (una derrota), Sevilla (un empat), Vila-real (un empat i set derrotes) i València (tres empats, tres derrotes i una victòria). És a dir, en total, 21 partits: 14 derrotes, sis empats i només una victòria per Marcelino. Justament, la del darrer duel: a la final de Copa del Rei del 2019.

Pochettino, també un únic triomf com a tècnic

Com a jugador, l’argentí es va enfrontar al Barça en 13 ocasions com a futbolista de l’Espanyol, amb un balanç força favorable per als blaugrana: 9 triomfs culers, tres empats i una victòria per Pochettino.

Pel que fa com a tècnic, l’argentí s’ha enfrontat al Barça 11 vegades, i al igual que Marcelino, només ha pogut guanyar als barcelonistes en una ocasió. Va ser amb l’Espanyol, amb qui té un balanç contra el Barça de cinc derrotes, tres empats i una victòria. Pel que fa amb el Tottenham, un empat i una derrota.

En definitiva, dos rivals més que coneguts a Can Barça, que intentaran trencar la mala estadística davant el conjunt blaugrana, mentre que els culers intentaran seguir amb la bona dinàmica de resultats.

Més notícies aquí