Marta Galimany estableix un nou rècord de Catalunya de marató

Amb 2h.27.08, l’atleta blaugrana es queda a 17 segons de la plusmarca espanyola a la prova de València

L’atleta del FC Barcelona Marta Galimany va establir un nou rècord de Catalunya femení de marató, al creuar la meta de la prova que es va celebrar aquest diumenge 6 de desembre a València amb un temps de 2h.27.08.

Amb aquest registre, l’atleta de Valls va acabar a la tretzena posició i va ser la primera atleta espanyola classificada, però no va aconseguir l'objectiu de rebaixar el récord d'Espanya de marató. Galimany es va quedar a només a 17 segons d'aquesta plusmarca, que manté Ana Isabel Alonso des de 1995 amb 2h.26.51.

Marta Galimany tenia fins ara com a millor marca personal els 2h.29.02 que li va permetre proclamar-se campiona d’Espanya de marató a començaments d’any a Sevilla, i que li va valer també per obtenir la mínima olímpica i la preselecció per als Jocs Olímpics.

La kenyana Peres Jepchirchir va ser la guanyadora a València amb un  registre de  2h.17.16, millor marca mundial de l’any i rècord de la prova valenciana.