Local

3 | Els jugadors que han estat a Barça i Nàpols

Maradona, Laurent Blanc i Pepe Reina són els tres únics futbolistes que han jugat a tots dos equips al llarg de la història

Falten només tres dies per al Barça-Nàpols. Casualment, tres són els jugadors que han estat a tots dos equips: Diego Armando Maradona, Laurent Blanc i Pepe Reina. El proper dissabte 8 d'agost, culers i napolitans es veuran les cares al Camp Nou en el partit de tornada dels vuitens de final de la Lliga de Campions, en busca d'una plaça que dona accés a la fase final a Lisboa. 

Tot el que has de saber del Barça-Nàpols
Consulta tota la informació en la prèvia del partit de tornada dels vuitens de final de la Lliga de Campions
AQUÍ

Aquests tres jugadors esmentats, són els únics que han estat tant al Barça com al Nàpols, i de fet, Maradona és el l'únic dels tres que va passar directament d'un equip a l'altre. L'històric mitjapunta argentí va jugar al FC Barcelona del 1982 al 1984, fins que aquell estiu va fitxar pel Nàpols, i va formar part del conjunt italià fins al 1991. Maradona està considerat com un dels millors jugadors de la història, i va aconseguir guanyar títols tant com a culer com amb el Nàpols.

En la seva etapa com a barcelonista va celebrar una Copa del Rei, una Copa de la Lliga i una Supercopa d'Espanya. Van ser dues temporades marcades per diversos problemes amb lesions, però tot i així va deixar gols històrics a les retines culers, com l'eslàlom al Bernabéu davant el Rei Madrid o una brutal vaselina contra l'Estrella Roja a la Recopa d'Europa. A l'estiu del 1984, dos anys després de la seva arribada, va marxar cap a la vora del Vesubi on es convertiria en llegenda. Encara a dia d'avui la ciutat napolitana està bolcada amb Maradona, qui és un símbol de Nàpols. Durant les set temporades que va estar a San Paolo, va marcar 115 gols i va guanyar dues Lligues (1986/87 i 1989/90), una Copa d’Itàlia (1986/87), una Supercopa d’Itàlia (1990) i una Copa de la UEFA (1988-89).

Pel que fa Laurent Blanc, el central francès va jugar al Nàpols el curs 1991-92, just després de la marxa de Maradona, i posteriorment va formar part del primer equip blaugrana la temporada 1996-97. Aquella campanya a Can Barça guanyaria tant la Copa del Rei com la Supercopa d'Espanya. En quant a Pepe Reina, el porter va jugar al Barça del 2000 al 2002, i després de passar per equips com Vila-real, Liverpool o Bayern de Munich, va estar al Nàpols en dues etapes: el curs 2013-14 i del 2015-18, on va guanyar la Coppa Itàlia. Actualment, després d'un any i mig al Milan, ha estat defensant la porteria de l'Aston Villa.

Més notícies aquí