Local

Domen Makuc, un central de futur per al Barça

El jugador eslovè, que fa pocs dies va fer 20 anys, arriba del Celje i serà blaugrana les quatre properes temporades

El FC Barcelona i el RK Celje Pivovarna Lasko han arribat a un acord per a la incorporació del jugador Domen Makuc al Barça d’handbol. L’eslovè signa contracte amb el Club per a les properes quatre temporades, fins a la fi del curs 2023/24. Makuc, que va néixer l’1 de juliol de l’any 2000 a Postojna, juga de central, mesura 1,88 m i pesa 85 kg.

Les altes i baixes de l’estiu al FC Barcelona
Els moviments que hi ha als equips professionals del Club per afrontar la temporada 2020-21
AQUÍ

A més, el Club i el RK Celje Pivovarna Lasko també han arribat a un acord de col·laboració pel qual ambdues entitats compartiran coneixement i mètodes de treball per a la formació tècnica dels seus entrenadors.

Un central de present i futur

Domen Makuc és un dels jugadors amb més projecció de futur d’Europa. Tot i la seva curta edat (acaba de fer 20 anys) ja acumula quatre temporades com a professional al Celje Pivovarna Lasko, club que el va fer debutar en la Lliga de Campions la temporada 2016/17. De fet, Makuc es va convertir en el primer jugador nascut en el segle XXI en debutar en la màxima competició europea.

L’eslovè és un director de joc a qui li agrada fer jugar l’equip, amb moltes habilitats tècniques, ràpid i atrevit. Té una bona visió de joc per connectar amb la posició de pivot i una forta personalitat tot i la joventut. Amb 20 anys, acumula una experiència de 26 partits i 31 gols en la Lliga de Campions. A més, és campió europeu amb la selecció eslovena en categoria júnior.

Al Barça creixerà al costat de jugadors com Luka Cindric, Aron Pálmarsson o Raúl Entrerríos, que allargarà una temporada més la seva carrera. “Són alguns dels millors jugadors del món. Desitjo conèixer-los i aprendre d’ells”, explica un Makuc que en les propers setmanes serà presentat oficialment com a nou jugador blaugrana.

Aquestes són les primeres declaracions de Makuc com a blaugrana, i la valoració del seu fitxatge per part de David Barrufet, mànager esportiu de la secció:

Més notícies aquí