Els esportistes de La Masia, preparats per afrontar la selectivitat

Els esportistes de La Masia, preparats per afrontar la selectivitat

22 jugadors i jugadores del FC Barcelona realitzaran les proves de les PAU per accedir als estudis universitaris

A la vida no tot és futbol i esport. Tampoc per aquells que juguen al FC Barcelona. I és que aquesta setmana 22 esportistes de La Masia afrontaran un nou objectiu a la seva vida, com és ara la selectivitat.

En plena pandèmia per la Covid-19 els esportistes de La Masia han acabat el batxillerat de manera telemàtica i s’han estat preparant per la prova més important que hauran tingut fins ara, que dona accés als estudis universitaris. Els esportistes de La Masia han hagut de combinar la preparació física individual dels seus respectius equips durant el confinament, amb els estudis de batxillerat telemàtics per finalitzar el curs de la millor manera possible i afrontar les PAU que es realitzaran aquesta setmana del 7 al 10 de juliol.

La pressió prèvia

“És l’examen que resumeix tota l’etapa de Batxillerat i és el més important que tindrem fins ara”, explica el Zacarías Ghailan, jugador del Juvenil A del FC Barcelona. El mateix pensa en Ramon Vilà, porter del Juvenil A i company d’equip del Zacarías: “És l’examen més important perquè decideix si entrem a una carrera universitària o no”.

Zacarias Ghailan és jugador del Juvenil A i vol estudiar enginyeria informàtica
Zacaries Ghailan és jugador de el Juvenil A i vol estudiar enginyeria informàtica

“Tens una certa por perquè és un examen molt important, però al final hem vist els tipus d’examen i son bastant semblants als que veníem fent”, explica la Jana Fernández, jugadora del Barça Femení recentment renovada.

El suport de La Masia

El paper de La Masia és clau perquè els esportistes, que ja comencen a donar els seus primers passos com a professionals, combinin l’objectiu de preparar-se per a l’esport d’elit i a la vegada, afrontin una formació acadèmica.

“Tant els tutors de La Masia que hem tingut, els meus pares, com gent del Club ens han ajudat molt en aquest sentit, i sobretot, que recordéssim sempre que els estudis són molt importants”, reconeix la Jana que afegeix: “Els estudis no poden baixar en aquesta balança i han d’estar sempre a la mateixa alçada que el futbol i hem de continuar treballant”.

La Jana Fernández és jugadora del Barça Femení i vol estudiar Publicitat i Relacions Públiques
La Jana Fernández és jugadora del Barça Femení i vol estudiar Publicitat i Relacions Públiques

El pla B: Graus universitaris

A banda del suport durant el batxillerat, des de La Masia s’ha donat suport als esportistes amb classes exclusivament orientades a les PAU de manera telemàtica des del 25 de maig fins aquest dilluns 6 de juliol.  “Des de La Masia s’impliquen molt amb els estudis i tenim grans professionals que ens ajuden en tot moment”, reconeix el Zacarías, que confia en treure bona nota per accedir al grau en enginyeria informàtica: “Considero que el futbol és molt important, però sempre s’ha de tenir un pla B perquè mai saps què pot passar i tenir uns estudis per després poder-ho aprofitar, no està de més”.

De la mà dels docents i els professionals de La Masia els joves esportistes confien en treure bona nota: “Estem acostumats a tenir bastanta pressió cada cap de setmana i per tant, crec que la minimitzem una mica i crec que anirà bé”, argumenta en Ramon que confia superar les proves per poder estudiar Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (CAFE) per “mantenir-se en l’àmbit de l’esport i el futbol”: “Una lesió et pot canviar la vida i per tant, has de tenir un pla B”, reconeix el porter del Juvenil A.

Ramon Vilà és porter del Juvenil A i vol estudiar Ciències de l'Activitat Física i l'Esport (CAFE)
Ramon Vilà és porter del Juvenil A i vol estudiar Ciències de l'Activitat Física i l'Esport (CAFE)

La Jana Fernández, per la seva banda, pretén combinar la seva vida futbolística amb el grau de Publicitat i Relacions Públiques i sempre lligat al món del futbol. Tot i que el futur futbolístic de tots tres jugadors brilla amb llum pròpia, les promeses blaugranes somien en gran més enllà de la pilota.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut