Com es viu la pandèmia pel Covid-19 sent jugador de la Masia a l’Uruguai?

Com es viu la pandèmia pel Covid-19 sent jugador de la Masia a l’Uruguai?

Agustín Ubal, de 16 anys, jugador de l'equip Júnior de bàsquet del FC Barcelona va haver de viatjar cap al seu país amb la seva família per passar el confinament pel Covid-19

Agustí Ubal, de 16 anys, és un jugador de l'equip Júnior de bàsquet del FC Barcelona. Va arribar l'estiu de 2019 al Club i poc s’imaginaria l’Agustín que tornaria a casa tan aviat. I és que a causa de la pandèmia del Covid-19, La Masia va tancar les seves portes i es va quedar sense esportistes. Ni el futbol formatiu, ni tampoc cap secció base han tornat a trepitjar les instal·lacions blaugrana des del passat 12 de març, dia en què es va decretar l'Estat d'Alarma que va finalitzar el passat 21 de juny. Davant d'aquesta situació, els esportistes de La Masia han intentat seguir amb la formació acadèmica i l'entrenament físic des de casa.

Gràcies a la gestió ràpida i eficaç dels professionals de La Masia, Agustín Ubal, va poder tornar al seu país, l'Uruguai: "Vam tenir la sort que aquí no es va tancar tot, però em vaig quedar igualment a casa per precaució. Aquí el virus va arribar amb menys força, però ara vindrà l'hivern i s'espera que hi hagi molts més infectats", relata Agustín des de casa a Montevideo, on resideix amb la seva família i des d'on ha seguit seguit totes les pautes i recomanacions que li han enviat des de La Masia i també des de l'equip. "Max és el meu tutor a La Masia i ha estat molt present i ajudant-me en tot moment i estic molt agraït. És un gust que els professionals de la Masia estiguin per tu", agraeix.

En aquest sentit, Daniel Ubal i Alejandra Agostini, pares de l’Agustín també han volgut agrair la feina incansable dels professionals de La Masia: "Com a pare ens sentim molt tranquils, no només amb el Max - tutor de l’Agustín-,  sinó amb totes les persones de La Masia, per l'atenció que tenen ell. És fonamental", reconeix en Daniel.

"Cada vegada que hem tingut dubtes com a pares, el Max ens les ha resolt, i a més, hem tingut contacte permanentment amb La Masia. Aquesta proximitat és molt bona per a la família perquè dóna molta tranquil·litat. Som tots una família i això se sent", explica Alejandra.

Heurtel, el seu referent

Internacional sub-16 amb la selecció d'Uruguai, Agustín Ubal, va arribar al FC Barcelona l'estiu passat per jugar en la posició de base en l'equip Júnior: "Porto vuit mesos al Barça, sóc Junior de segon any, i anàvem molt bé durant la temporada. Ha estat frustrant aquesta aturada, però ens preparem per a la temporada que ve amb moltes ganes", confessa l’Agustín alhora que reconeix qui és el seu referent: "Sóc base i vaig aprenent cada dia dels entrenadors. M'inspiro en Heurtel, que juga en la mateixa posició, i és un gran jugador i l'admiro molt".

El base uruguaià té molt clara quina és la seva meta i intentarà aconseguir-la des del treball i la humilitat, uns valors que porta adquirits en la seva personalitat i que són indispensables en la filosofia del FC Barcelona: "El meu objectiu és arribar algun dia al primer equip, però a poc a poc, i amb molta tranquil·litat i esforç, perquè sé que és difícil arribar", finalitza.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut