Barça - San Pablo Burgos: Amb pas ferm a la final! (98-84)

El conjunt blaugrana ha guanyat amb autoritat a les semifinals i disputarà dimarts la gran final de la Lliga Endesa

A la final! El Barça ha guanyat amb solvència el San Pablo Burgos (98-84) a les semifinals de la Lliga Endesa i disputarà la gran final de dimarts davant el Baskonia. Una gran segona part de tot l'equip, que ha anat per davant en tot moment, ha permès als homes de Pesic accedir a la gran final, tot i que el Burgos, l'equip revelació de la fase final, ho ha intentat en tot moment.

Bon inici culer

Els culers han començat molt bé el matx, amb un parcial inicial de 8-0 amb un triple brutal de l'MVP Mirotic. El conjunt burgalès, però, ha despertat mitjançant un bon parcial de 2-8 per tornar a igualar el marcador (10-8). Els homes de Pesic han tornat a distanciar-se amb un 9-0, però McFadden, amb dues bones cistelles, ha escurçat el marcador per acabar el primer quart amb un 23-17.

Ja al segon quart, els culers han seguit a un bon nivell i han arribat a situar-se a +16 (35-19), però un magnífic parcial del San Pablo Burgos (4-19) ha tornat a igualar el partit. Però dues bones cistelles de Mirotic han permès als barcelonistes marxar al descans amb un lleuger avantatge (43-41).

Sentència blaugrana

El tercer quart s'ha iniciat amb sis punts consecutius de Higgins per intentar obrir escletxa, seguits de dos triples de Claver i Mirotic. Tot i l'intent del Burgos perquè el Barça no s'escapés en el marcador, els culers han aconseguit marxar amb una bona escletxa al darrer període amb un magnífic triple sobre la botzina de Davies (72-58).

Ja al darrer temps, els barcelonistes no han donat opció de remuntada al Burgos i han dominat a la perfecció. Cinc punts consecutius d'Oriola han donat al Barça un nou màxim avantatge de 19 punts (83-64), distància insalvable. Els darrers minuts, sota la batuta d'un gran Heurtel, els culers han mantingut la bona diferència en el marcador (98-84) per assegurar l'accés a la final de la Lliga, que es disputarà el proper dimarts (20.00 hores). El rival serà el Baskonia, que s'ha imposat al València Basket 73-75.